GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U četiri najveća grada vode Tomašević, Puljak, Filipović i Radić

U četiri najveća grada vode Tomašević, Puljak, Filipović i Radić
DIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2021 / 21:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a od 21 sat za četiri najveća grada, na lokalnim izborima za gradonačelnika u Zagrebu vodi Tomislav Tomašević, Marko Filipović vodi u Rijeci, Ivica Puljak u Splitu, a Ivan Radić u Osijeku.

U Zagrebu je nakon 4,95 posto obrađenih biračkih mjesta Tomislav Tomašević (Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Orah, Za grad) osvojio 41,69 posto glasova, a s 15,70 posto slijedi Jelena Pavičić Vukičević (Stranka rada i solidarnosti).

Treći je s 11,34 posto Miroslav Škoro (DP), a četvrti Davor Filipović (HDZ) s 10, 07 posto.

U Splitu u drugi krug, prema prvim rezultatima DIP-a, idu Ivica Puljak (Centar) s osvojenih 28,77 posto i Vice Mihanović (HDZ) s 20,55 posto, dok je treći Željko kerum (HGS) s 14,05 posto osvojenih glasova.

Aktualni zamjenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HSS) vodi u Rijeci s osvojenih 29,58 posto glasova, a iza njega je kandidat grupe birača Davor Štimac s osvojenih 16,92 posto, a Josip Ostrogović (HDZ) ima 13,47 posto osvojenih glasova.

U Osijeku je HDZ-ov Ivan Radić prvi s 41,33 posto, slijedi nezavisni Berislav Mlinarević uz potporu Domovinskog pokreta i Mosta s 18,62 posto, a treći je Goran Kušec (SDP) s 16,97 posto osvojenih glasova.

U zagrebačkoj Gradskoj skupštini platformi predvođenoj Možemo! najviše mandata

Prema DIP-ovim prvim neslužbenim rezultatima, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini najviše će mandata imati platforma predvođena strankom Možemo! s 36,17 posto, a slijedi Stranka rada i solidarnosti BM 365 s osvojenih 16,12 posto glasova.

Treća je koalicija HDZ, HSLS i HSU s osvojenih 11,90 posto glasova, četvrti je Domovinski pokret s 9,38 posto glasova.

SDP je peti sa 7,52 posto osvojenih glasova, a u Gradsku skupštinu još ulazi Nezavisna lista Vesne Škare Ožbolt s 5,56 posto glasova.

Blizu ulaska je i Most koji, prema DIP-ovim rezultatima u 21 sat, osvaja 4,94 posto glasova birača.

U Splitu najviše glasova za Gradsko vijeće, ima stranka Centar s 21,18 posto glasova, a drugi je HDZ s 20,52 posto.

Hrvatska građanska stanka osvaja 11,51 posto, a slijedi Možemo! S 11,04 posto te SDP s 10,95 posto.

Mostu osvaja 7,29 posto, a nezavisna lista Tomislava Mamića 6,13 posto glasova.

Prema DIP-ovim rezultatima, blizu ulasku u Gradsko vijeće je i Domovinski pokret s 4,36 posto.

U riječkom Gradskom vijeću najviše glasova osvaja koalicija SDP-HSU-IDS-HSS s 26,82 posto, a slijedi HDZ s 15,59 posto, dok Nezavisna lista Davora Štimca ima 12,47 posto.

Most osvaja 10,62 posto glasova Riječana, Koalicija PGS-Laburisti ima 9,23 posto, a

a koalicija Možemo - NL osvaja 7,93 posto, dok koalicija Akcija mladih-Unija Kvarnera-Alternativa ima 5,78 posto glasova.

U Osijeku za Gradsko vijeće vodi HDZ s 41,45 posto, a slijedi koalicija Domovinskog pokreta i Mosta s osvojenih 17,24 posto glasova.

Treći je SDP s osvojenih 16.06 posto glasova, četvrti je Možemo! s 6,94 posto, a Snaga SiB je peta sa 6,58 posto osvojenih glasova, a šesta je koalicija HNS, HSS i Reformisti s osvojenih 5,47 posto glasova.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Marko Filipović, Ivica Puljak, Ivan Radić, lokalni izbori
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE