GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Crnoj Gori najviše aktivno oboljelih na 100.000 stanovnika

U Crnoj Gori najviše aktivno oboljelih na 100.000 stanovnika
CRNA STATISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2020 / 18:59
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crna Gora je i dalje na prvom mjestu u regionu po broju aktivno oboljelih od COVID 19 na 100 hiljada stanovnika, a ima i najviše zaraženih na milion stanovnika.

U Crnoj Gori registrovano je 348 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, u Bosni i Hercegovini (BiH) 193, a u Albaniji 159.

Na Kosovu je registrovano 136 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, Sjevernoj Makedoniji 89, Hrvatskoj 54 i Sloveniji 43 inficirana na 100 hiljada stanovnika.

U regionu je najveći broj oboljelih na milion stanovnika registrovan u Crnoj Gori, na drugom mjestu je Kosovo, a na trećem Sjeverna Makedonija.

U Crnoj Gori registrovana su 10.952 zaražena na milion stanovnika, na Kosovu 8.162, a u Sjevernoj Makedoniji 7.609.

Na četvrtom mjestu je BiH sa 6.733 inficirana na milion stanovnika, zatim slijedi Srbija sa 4.646, Albanija sa četiri hiljade, Hrvatska 3.333 i Slovenija sa 1.811 inficiranih na milion stanovnika.

Broj inficiranih izražava se na milion stanovnika radi kvalitetnijeg upoređivanja.

U regionu je najveći broj hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika registrovan u Crnoj Gori, na drugom mjestu je Kosovo, na trecem Sjeverna Makedonija, a na četvrtom Hrvatska.

U Crnoj Gori je registrovano 27 hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika, na Kosovu 20, u Sjevernoj Makedoniji 16, Hrvatskoj osam, a u Srbiji šest hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika.

U Sloveniji su registrovana dva hospitalizovana na 100 hiljada stanovnika.

U regionu je, u odnosu na broj inficiranih, najveća smrtnost registrovana u Sjevernoj Makedoniji, na drugom mjestu je Kosovo, a na trećem Slovenija.

U Sjevernoj Makedoniji je stopa smrtnosti 4,12 odsto, na Kosovu 4,08 odsto, Sloveniji 3,6, BiH 2,98, Albaniji 2,93, Srbiji 2,26.

Stopa smrtnosti u Crnoj Gori je 1,75, a u Hrvatskoj 1,67 odsto.

Najviše testiranih u odnosu na milion stanovnika je u Srbiji, 148.093, na drugom mjestu je Crna Gora sa 92.935, a na trećem mjestu Slovenija sa 89.269.

Na četvrtom mjestu je Sjeverna Makedonija sa 79.979, BiH sa 59.468 testiranih na milion stanovnika, slijedi Hrvatska sa 55.150 i Albanija sa 25.960 testiranih na milion stanovnika.

U Crnoj Gori je po opštinama najveći broj aktivno oboljelih na deset hiljada stanovnika registrovan u Beranama, Rožajama i Andrijevici.

U Beranama je registrovano 130 aktivno oboljelih od COVID 19 na deset hiljada stanovnika, u Rožajama 73, Andrijevici 69, a Nikšiću 60.

U Bijelom Polju su registrovana 44 aktivno oboljela na deset hiljada stanovnika, Plavu 41, Podgorici 28, Gusinju 24, Tuzima, Budvi i Pljevljima po 21.

U Kotoru je registrovano 19 aktivno oboljelih na deset hiljada stanovnika, Ulicnju i Cetinju po 16, Mojkovcu 15, Baru 14, Tivtu 13, a u Kolašinu deset.

U Plužinama je registrovano šest aktivno oboljelih na deset hiljada stanovnika, Herceg Novom pet, Petnjici četiri, a u Danilvgradu jedan.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.190.

Agencija MINA obrađuje zvanične podatke država u regionu koje preuzima sa zvaničnih specijalizovanih sajtova koje su te države pokrenule tokom epidemije.

Podaci se, pored ovih izvora, upoređuju i sa podacima WHO, ECDC-a i drugih relevantnih zdravstvenih institucija.

Agencija MINA u ovim pregledima stanja, kao i na Infografik servisu, objavljuje isključivo zvanične podatke saopštene od medicinskih vlasti država koje se prate.

Tagovi: koronavirus u Crnoj Gori, Kolašin, Mojkovac, Berane, Rožaje, Podgorica, Budva
PROČITAJ I OVO
Liječnica iz KB Dubrava: Imamo po tri smrti u smjeni, tko ne vjeruje, neka dođe i vidi
BOLNICE
Liječnica iz KB Dubrava: Imamo po tri smrti u smjeni, tko ne vjeruje, neka dođe i vidi
ZAGREB - Marija Bilić, anesteziologinja intenzivistica, koja smjenu u trajanju od 12 sati radi sama s 15 najteže oboljelih pacijenata u KB-u Dubrava, za Dnevnik N1 opisala je kako izgleda jedan njen radni dan.
Janša: Od utorka kretanje ograničeno na općine
OGRANIČENJA
Janša: Od utorka kretanje ograničeno na općine
LJUBLJANA - Premijer Janez Janša u objavi na Twitteru najavio je kako će zbog širenja novih zaraza koronavirusom širom Slovenije ograničenja kretanja u općinama stupiti na snagu u utorak. Ograničenje će se u početku primjenjivati sedam dana za cijelu zemlju, a puštanje će se odvijati postupno, prema regijama koje će prve ograničiti epidemiju, najavio je.
Hajdaš Dončić: SDP će imati svog kandidata za Zagreb
NAJAVE
Hajdaš Dončić: SDP će imati svog kandidata za Zagreb
ZAGREB - Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao je u nedjelju kako će ta stranka imati kandidata na lokalnim izborima za Zagreb te da nije sklon priči o okupljanju SDP-a oko Tomislava Tomaševića.
Ministrica Brnjac pozitivna na koronavirus, u samoizolaciji dvojica ministara
VIRUS
Ministrica Brnjac pozitivna na koronavirus, u samoizolaciji dvojica ministara

ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na koronavirus, pa je zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara, a ostalim nazočinima mjera pasivnog nadzora, izjavio je Hini u nedjelju glasnogovornik Vlade.

Radman o koroni: Nešto mi tu ne štima
RIJEČ AUTORITETA
Radman o koroni: Nešto mi tu ne štima
ZAGREB - "Postoje i interesi koji nisu čisti interesi javnog zdravstva, utječu i na znanstvenike i na znanost: odjednom ima više novca za 400 mrtvih ljudi nego što ima novca za onih 50.000."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE