GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Crnoj Gori rekordnih 354 novozaraženih, osam osoba preminulo

U Crnoj Gori rekordnih 354 novozaraženih, osam osoba preminulo
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 21:27
Autor: SEEbiz / H
PODGORICA - Crnogorski epidemiolozi potvrdili su u četvrtak novih 354 slučaja infekcije koronavirusom, dok su istodobno čelnici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti ustvrdili da uvedene epidemiološke mjere daju dobre rezultate.

Kako je priopćeno, više od trećine testiranih bilo je pozitivno na Covid-19. “Laboratoriji Instituta za javno zdravlje i druge laboratoriji u državi koje se bave PCR dijagnostikom su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 937 uzoraka na novi koronavirus među kojima su ukupno registrirana 354 novopozitivna slučaja infekcije sa SARS-CoV-2“, priopćile su crnogorske zdravstvene vlasti.

Od posljedica zaraze u posljednja 24 sata preminulo je osam osoba.

U Crnoj Gori je od početka pandemije od posljedica povezanih sa Covid-19 infekcijom preminulo 290 osoba. Trenutno je aktivno 3729 slučajeva, što je 592 na 100 tisuća stanovnika.

Od početka godine ukupan broj registriranih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 17 746, što je skoro tri posto crnogorske populacije.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolest (NKT), priopćilo je kako je popunjenost zdravstvenih kapaciteta u Crnoj Gori oko 30 posto, što pokazuje da su epidemiološke mjere koje su poduzete posljednjih nekoliko tjedana u pojedinim općinama dale rezultate.

"Naš zdravstveni sustav je dao odlične odgovore u svim segmentima: praćenja, analize, organizacije, posvećenosti i požrtvovnosti u radu, čime su zaslužili visoko poštovanje cijelog društva", priopćeno je iz NKT-a.

Crnogorske zdravstvene vlasti su, nakon što je nakon političkih skupova održanih tokom parlamentarnih izbora, broj novoinficiranih počeo vrtoglavo rasti, uvele sistem semafora, koji je predvidio crvenu, narandžastu i zelenu zonu ovisno o broju zaraženih.

U općinama kojima je broj zaraženih na 14-to dnevnom nivou bio veći od 800 na 100 tisuća stanovnika, uvedene su restriktivne mjere koje su podrazumijevale policijski sat nakon 22 sata te zatvaranje ugostiteljskih objekata i škola.

U narančastoj zoni su općine u kojima je između 600 i 800 inficiranih na 100 tisuća stanovnika. U tim općinama radno vrijeme kafića ograničeno je do 22 sata, a za istim stolom mogu sjediti maksimalno dvije osobe. Škole rade po posebnom režimu.

Nošenje zaštitinih maski na otvorenom i zatvorenim javnim površinama obavezno je u cijeloj Crnoj Gori za sve starije od 5 godina.

Tagovi: koronavirus u Crnoj Gori, Boban Mugoša, Institut za javno zdravlje, Herceg Novi
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE