GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U državi vlada potpuni nered. Zašto bi s cijepljenjem bilo drugačije?

U državi vlada potpuni nered. Zašto bi s cijepljenjem bilo drugačije?
MALA KRONIKA RADNOG TJEDNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2021 / 17:06
Autor: Nikola Bekavac
ZAGREB - I ovaj je tjedan donio pregršt zanimljivih događaja. U središtu medijskog interesa, osim premijera Plenkovića, našao se njegov politički mentor Vladimir Šeks.

Naravno, opći nered u tijeku cijepljenju i glavinjanje Stožera postali su već tužna konstanta koju konstatiramo gotovo na dnevnoj razini.

Ponedjeljak, 15. veljače

Vladimir Šeks briljira kao nekad u dobra stara vremena. Tužio je Republiku Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava. On da tuži svoje pravno čedo, on koji je ostavio traga na svakom komadiću papira koji određuje život običnih smrtnika, od Ustava pa do zakona i propisa. A tek zašto tuži. Piše znanstvenu monografiju o stvaranju Republike Hrvatske i nitko mu ne da transkripte zapisnika iz ureda predsjednika Tuđmana koji su nastali na sastancima u vremenu od 1994. do 1999. godine. Teško da bi u tim transkriptima našao puno znanstvenog jer je za pretpostaviti da su sličili sastanku na kojem se on proslavio (i sigurno nije sretan što je to netko javno i znanstveno obradio) izjavom locirati, identificirati, uhititi i transferirati. Pretpostavljam da je Šeks svjestan svoje lokacije, da nema problema sa identifikacijom, da nema straha od uhićenja te bi još samo trebalo da bude svjestan o potrebi transfera iz javno-političkog života.

Veliki Vođa posjetio je Pelješki most koji je svojevrsni oltar Domovine za HDZ-ovce. Pred izbore posjećivali su ga i njegovi predšasnici Sanader, Kosor, Karamarko. Sve to traje od 2005. godine, a počelo svečanim otvaranjem radova što su obavili dva puta.

Utorak, 16. veljače

Dugovi veledrogerijama razotkrivaju pravo stanje našeg zdravstva koje kao pijani milijarder vodi ministar Beroš uz blagoslov iz viših krugova. Ne plaćanje u propisanom roku je kazneno djelo, osim kada je država u pitanju. Promišljaju, kako ministar voli reći, planiraju i onda im u javnost iziđe primjer bolnice u Puli, cijeli proračun bolnice odlazi za plaće i……ostali troškovi nisu važni. Promišljeno. Bolnice plaćaju svaki četvrti lijek, a koliko je medicinske opreme, avansno plaćene, stiglo iz Kine, to je državna tajna.

A veliki Vođa nastavio je turneju po Dalmaciji, ali i njegovati specifičan odnos prema novinarima. Na jedno od pitanja novinarke, koje mu se nije svidjelo, rekao je da će kada bude znao javiti samo njoj jer mu je ona najsimpatičnija iz njene redakcije.

Srijeda, 17. veljače

Čovjek koji se smatra većim vođom od velikog Vođe, predsjednik Reformista Radimir Čačić nadmašio je samog sebe u samo reklamiranju. Njegovi samodopadni i samouvjereni medijski nastupi uglavnom su ismijavanje i ponižavanje svojih kolega iz politike uz isticanje vlastitih poteza. Tako je bezbroj puta izjavio kakao je Nacionalni stožer Civilne zaštite prepisao epidemijske mjere iz njegove županije i spasio državu. Najnoviji potez varaždinskog župana po meni je za kaznenu prijavu temeljem Zakon o sprječavanju širenja zaraznih bolesti. Kada je počelo cijepljenje u Varaždinu pojavio se već čuveni „višak“ cjepiva i među inima pozvali su i njega da se cijepi (usput, u rizičnoj je skupini po više osnova) što je on odbio jer, nije na redu. I on je poštovao red i s ponosom istaknuo da je bačeno 15 doza cjepiva. Sve za medijsku slavu pa makar to nekoga koštalo teške bolesti, respiratora, pa možda i smrti.

Sve će to popeglati Capakova marketinška organizacija kolegice HDZ-ovke Biance Matković, koju je za 188 tisuća kuna angažirao da nam priča samo lijepe stvari o cijepljenju. Ako će zbog toga on biti manje u medijima i u javnosti, isplatilo se.

Četvrtak, 18. veljače

Svi smijenjeni nestašni državni tajnici i pomoćnici ministara ne brinite. Samo se javite potpredsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu i nećete ostati na cesti. Nakon što je smijenjenu pacijenticu USKOK-a i razriješenu državnu tajnicu vratio na mjesto glavne savjetnice, vjerovao svom vozaču da nije znao da mu namještaju državni ispit, da je vjerovao da je župan Žinić višestruki beskućnik otkrio je da ne može bez razriješenog državnog tajnika koji je bio uhićen zbog izgreda u Vukovaru ( nije se čulo da je reagirala pravna država ) te ga zaposlio po ugovoru o djelu. Kršite zakon, griješite, bit ćete smijenjeni, ali bogami i uhljebljeni u još većoj hladovini. Ministar Medved omogućit će vam duboki zimski san.

Nacija je obilježila prvu godinu mandata predsjednika Milanovića. Svoj komentar su dali skoro svi stanovnici Hrvatske. Jedno od novinarskih pitanja je bilo po čemu će se pamtiti ta njegova godina. Šarolikost odgovora je bila takva kao da govorimo o različitim državama i različitim osobama. Meni će u sjećanju od cijele godine ostati njegov rođendanski intervju koji je dao jednoj televiziji kada je naciji o dvije teme uputio jasne poruke. O seks skandalima žrtvama je preporučio „nogom među noge“ a kada je u pitanju cijepljenje preko reda, kazao je istinu koja se ne odnosi samo na cijepljenje, „nema preko reda, jer reda nema uopće“ (čemu je i sam doprinio).

Petak, 19. veljače

Ministar Beroš svojom izjavom pokazao je da ništa bolji nije od predsjednika Milanovića. Samo je drugačiji. Hvala vam na tom pitanju, uglađeniji. A što se tiče dubine i koristi mogu na isti listu. Ovakvu ocjenu zaslužio je Vili komentarom Zorana da nema reda kada je u pitanju cijepljenje. Kazao je da se red možda može praviti kada se kupuju sir i vrhnje. Možda bi onda neka od vrijednih i urednih kumica bila bolji ministar zdravstva od uglađenog Vilija.

Ovom izjavom ministar zdravstva je utjecao na mene da ovom njegovom izjavom završim s radnim tjednom i mentalno opstanem.

Tagovi: cijepljenje preko reda, Vladimir Šeks, Andrej Plenković, Zoran Milanović, Vili Beroš, Bianca Matković, Krunoslav Capak
PROČITAJ I OVO
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE