GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Federaciji i Brčkom 139 novozaraženih koronavirusom, RS nije testirala

U Federaciji i Brčkom 139 novozaraženih koronavirusom, RS nije testirala
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2020 / 13:45
Autor: SEEbiz / Klix.ba
SARAJEVO - U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 794 uzorka, od kojih je 130 pozitivno na koronavirus, a pet osoba je preminulo. U Brčkom je registrovano 9 novih slučajeva, a RS uopće nije testirala, mada je registrovan jedan smrtni slučaj.

Naime, od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, Institut za javno zdravstvo RS i ostale laboratorije koje vrše testiranje na SARS-CoV-2 nisu vršile testiranje te Institut za javno zdravstvo RS nema prijavljenih novozaraženih.

Federacija BiH

Novi slučajevi u FBiH registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom, Bosanskopodrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 75.451 uzorak, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 4.749 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.890 pacijenata, dok su trenutno aktivna 2.754 slučaja pozitivnih na koronavirus.

Od 105 potvrđenih smrtnih ishoda u Federaciji BiH, 66 osoba je muškog (62,86%) i 39 ženskog spola (37,14%). Što se tiče starosne strukture, 74 preminula pacijenta (70,48%) su imala više od 65 godina.

Kanton Sarajevo

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, potvrđena su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 16. do 19. jula ove godine.

Radi se o rezultatima za 292 testirane osobe, među kojima je pomenutih 63 bilo pozitivno na ovaj virus.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirane su 62 osobe, većina ih je vitalno stabilna, dok je jedna na respiratoru.

Brčko distrikt

Na području Brčko distrikta BiH zabilježeno je devet novih slučajeva koronavirusa, šest muškaraca 1975., 1994., 1986., 1982., 1957. i 2001. godište i tri ženske osobe rođene 2002., 1929. i 1989. godine.

Tagovi: koronavirus u BiH, Republika Srpska, Federacija BiH
PROČITAJ I OVO
Xi sletio u Beograd,  RTS prekinuo prijenos Eurovizije
SRBIJA-KINA
Xi sletio u Beograd, RTS prekinuo prijenos Eurovizije
BEOGRAD - Kineski šef države Xi Jinping započeo je u utorak navečer u dvodnevni posjet Srbiji, drugi u posljednjih osam godina, a na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE