GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Francuskoj 100 zaraženih koronavirusom; u SAD-u prva žrtva

U Francuskoj 100 zaraženih koronavirusom; u SAD-u prva žrtva
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - U Francuskoj je ukupno 100 osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih je 86 trenutačno hospitalizirano, objavio je u subotu čelnik Agencije za javno zdravstvo Francuske Jerome Salomon, a Sjedinjene Države objavile su prvu smrt izazvanu tim virusom.

Dvije od zaraženih osoba umrle su, a 12 je ozdravilo, rekao je na kratkoj konferenciji za novinare u Parizu drugi čovjek francuskog ministarstva zdravstva te dodao da je 9 osoba u teškom stanju primljeno u bolnicu.

Francuska je u subotu objavila da otkazuje sve skupove u zatvorenim prostorima s više od 5.000 ljudi u pokušaju sprečavanja širenja koronavirusa, koje se pojačalo u Južnoj Koreji i potresa međunarodno gospodarstvo.

Epidemija izazvana koronavirusom usmrtila je gotovo 3.000 osoba od oko 86.000 oboljelih, a potekla je u Kini gdje je potvrđeno oko 79.000 slučajeva i 2.835 umrlih.

Epidemija je nanijela težak udarac financijskim tržištima, najteži nakon krize 2008.-2009., koja je izazvala recesiju svjetskog gospodarstva.

U SAD-u umrla prva žrtva

Umrla je prva osoba zaražena koronavirusom, objavio je u subotu glasnogovornik američkog ministarstva zdravstva u Washingtonu. To je prvi smrtni slučaj povezan s epidemijom na američkom teritoriju.

Nešto poslije na konferenciji za novinare američki predsjednik Donald Trump naveo je da je riječ o ženi pedesetih godina koja je živjela u okrugu King u državi Washington.

Prema posljednjim podacima u 22 osobe službeno je dijagnosticiran virus u Sjedinjenim Država, a nekoliko pacijenata nije imalo nikakve veze sa žarištem epidemije, što navodi na tezu da se bolest širi.

Tim se slučajevima dodaje 47 pacijenata vraćenih u Sjedinjene Države.

Bolesnica podlegla virusu u državi Washington nije prva s američki državljanstvom jer je američki građanin, šezdesetgodišnjak hospitaliziran u Wuhanu umro 6. veljače

Irak

Irak je otkrio pet novih slučajeva koronavirusa, objavilo je ministarstvo zdravstva čime ukupan broj oboljelih u zemlji narastao na 13.

Pet novih slučajeva su osobe koje su se vratile iz susjednog Irana i smještene su u karantenu, navelo je ministarstvo.

U srijedu je Irak zabranio javna okupljanja i ulaske radnika iz Kuvajta i Bahreina te zabranio putovanja u devet zemalja, odnosno iz njih.

Irak ima kulturne i vjerske veze s Iranom, jednom od najzahvaćanijih zemalja tom epidemijom osim Kine.

Svih 13 slučajeva koronavirusa su povezani s Iranom, navelo je ministarstvo zdravstva. Prvi otkriveni slučaj je bio iranski student koji je poslan natrag, a ostalih 12 svi su Iračani koji su bili u Iranu.

Tagovi: koronavirus, Francuska, Sjedinjene države
PROČITAJ I OVO
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE