GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj 40 novih zaraženih, još jedna osoba umrla

U Hrvatskoj 40 novih zaraženih, još jedna osoba umrla
NOVI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2020 / 14:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U 24 sata imamo 40 novih zaraženih. Ukupno je to 1.222 bolesnika. Umro je još jedan muškarac, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U Hrvatskoj novih 40 zaraženih, još jedna osoba je umrla

Na respiratoru je 36 osoba, priopćio je ministar Beroš.

Ministar Božinović dao je apel o e-propusnicama. Izdano ih je 556.221, a obijeno je preko 16 tisuća.

"Zbog velikog broja zahtjeva zamoljeni smo da apeliramo na sve one za 250 zaposlenih, da to sami učine. Svjesni smo opterećenja pa ponavljamo da poslodavci koji nisu bili u mogućnosti, vrijedit će ranije izdane propusnice do srijede", kazao je.

Krunoslav Capak je objasnio serološke testove.

"Njima se detektiraju antitijela. Testovi njih detektiraju. Nama to nije prioritet, što možemo pomoću PCR testova koji detektiraju genom virusa. To nam je prioritet.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom te je ukupan broj oboljelih 64, od kojih je 8 hospitalizirano u dubrovačkoj bolnici i 6 u sekundarnom bolničkom objektu dubrovačkog studentskog doma, a 42 u kućnoj izolaciji, objavio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Iz županijskog stožera objasnili su kako su dva novozaražena pacijenti srednje životne dobi s područja doline Neretve i Konavala.

U Međimurskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom - riječ je bliskom kontaktu s prije zaraženom osobom, a dosad je u toj županiji oboljelo pet osoba od kojih je jedna ozdravila, objavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare župan Matija Posavec.

Od četiri zaražene osobe tri su iz iste obitelji. Dva su pacijenta hospitalizirana u Županijskoj bolnici u Čakovcu, stabilno su i nisu na respiratoru.

„Drugozaražena osoba koja je danima hospitalizirana na odjelu infektologije Županijske bolnice u Čakovcu dobrog je općeg stanja i kontrolni su nalazi pokazali prvi negativni test na koronavirus”, rekao je župan Posavec te dodao kako je dosad provedeno 98 testiranja.

Beba stara dva i pol mjeseca iz Duge Rese u Karlovačkoj županiji najmlađa je osoba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinare stožera Karlovačke županije.

Beba se zarazila od majke, koja je od ranije bila u izolaciji. Zbog dobrog stanja beba je zajedno s majkom puštena iz bolnice, nije imala povišenu temperaturu, nego samo blage respiratorne probleme, kazali su iz stožera, dodavši da je dobro i da se stanje prati.

U toj je županiji, inače, 24 zaraženih, a jedna je osoba preminula.

"Treći dan zaredom svi nalazi su negativni, zadnji pozitivni bio je 3. travnja. Od ukupno 24 oboljelih, u Općoj bolnici Karlovac imamo šest hospitaliziranih, jedna se nalazi u Klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Prosjek godina oboljelih je 55. Nešto više oboljelih su žene, u prosjeku u dobi od 57 godina, za razliku od muškaraca prosječne dobi od 52 godine. Otprije znamo da je najmlađa pacijentica stara samo dva mjeseca, a najstarija osoba ima 82 godine", rekla je karlovačka epidemiologinja dr. Biserka Hranilović.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, Alemka Markotić, KB Dubrava, KBC Zagreb, respiratorni centar
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE