GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj 64.000 lovaca, znatan porast odstrela divljih svinja

U Hrvatskoj 64.000 lovaca, znatan porast odstrela divljih svinja
LOVSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2022 / 08:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Podaci Državnog zavoda za statistiku o lovstvu pokazuju da je u Hrvatskoj u 2021. bilo 64.245 lovaca, što je 0,2 posto manje nego godinu prije, a među odstrijeljenom divljači znatni je porast odstrela divljih svinja.

Članova Hrvatskog lovačkog saveza (HLS) i vanjskih lovaca koji su evidentirani u HLS-u, ali nisu njihovi članovi bilo je 63.594 ili 0,4 posto manje, dok je broj pripravnika, odnosno budućih lovaca veći za 22,4 posto u usporedbi s 2020., odnosno bilo ih je 651.

Podaci DZS-a pokazuju da je u 2021. prema godini ranije odstrel jelena veći za 12,5 posto, s odstrijeljenih 6.359 grla, dok je kod srna odstrijeljeno 17.957 grla, što je povećanje od 0,9 posto.

Odstrel divljih svinja u 2021. u odnosu na 2020. veći je za 31,7 posto, na 52,4 tisuće.

Odstrel zečeva ostao je na približno istoj razini od 27 tisuća, dok je odstrel fazana veći za 1,7 posto, na 61 tisuću.

Povećan je i odstrel ptica močvarica za 9,3 posto, na 59 tisuća, dok je odstrel ostale pernate divljači manji je za 1,4 posto, na 69 tisuća.

Podaci o godišnjem izvještaju o lovstvu u 2021. preuzeti su iz Ministarstva poljoprivrede - Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije i Hrvatskoga lovačkog saveza za razdoblje od 1. travnja 2021. do 31. ožujka 2022. (lovna godina).

Podaci o odstrijeljenoj divljači daju se na temelju središnje lovne evidencije.

Tagovi: lovci, Hrvatski lovački savez, divlje svinje
PROČITAJ I OVO
Hrvatska vodeća u Europi po zalihama pitke vode
VODE
Hrvatska vodeća u Europi po zalihama pitke vode
ZAGREB - Svjetski je dan voda, globalne kampanje kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti vode te promicanja održivog korištenja vodnih resursa.
Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom
ISTRAŽIVANJE
Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom
ZAGREB - Konzumacija kokaina porasla je u cijeloj Europi, pokazala je danas studija otpadnih voda diljem EU. Najviše razine ostataka kokaina pronađene su u Belgiji, Španjolskoj, Portugalu i Nizozemskoj, prenosi Reuters.
Njemački tenkovi stižu u Ukrajinu
PREOKRET NA BOJIŠTU?
Njemački tenkovi stižu u Ukrajinu
KIJEV - Čelnik posebnog stožera za Ukrajinu saveznog Ministarstva obrane je jasan: Njemačka drži svoju riječ i već u ožujku Ukrajini stižu tenkovi. A to oružje će promijeniti stanje na bojištu.
MORH: Tijekom vježbe kod Velike Gorice pala bespilotna letjelica
NESREĆA
MORH: Tijekom vježbe kod Velike Gorice pala bespilotna letjelica
ZAGREB - Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izvijestilo je o današnjem izvanrednom događaju s dronom tijekom redovite obuke.
Streljivo i iz Hrvatske za Ukrajinu
NAORUŽAVANJE
Streljivo i iz Hrvatske za Ukrajinu
ZAGREB - Thiery Breton, povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište, uskoro će doći u Hrvatsku kako bi razgovarao s predstavnicima vojne industrije o njihovim mogućnostima proizvodnje streljiva za potrebe država članica EU i Ukrajinu, potvrđeno je Jutarnjem listu iz Europske komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE