GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj novih 88 novih slučajeva zaraze, preminula još jedna osoba

U Hrvatskoj novih 88 novih slučajeva zaraze, preminula još jedna osoba
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 14:13
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš iznio je nove informacije o zarazi koronavirusom u Hrvatskoj.

"U protekla 24 sata imamo 88 novooboljelih, ukupno 1495 slučajeva. Imamo 52 posto oboljelih žena. Od jučer je preminula još jedna osoba, 1927 godište s nizom kroničnih bolesti. Ukupno 21 osoba je preminula. 34 bolesnika je na respiratoru. 343 je hospitaliziranih", kazao je Beroš.

Dosad je 14.612 je testirano, od toga 932 u zadnja 24 sata. Preminula je još jedna osoba u KBC-u Split.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati održava redovitu konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o stanju s koronavirusom u Hrvatskoj.

U Krapinsko-zagorskoj županiji novih je pet potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom te ih je ukupno 93, rečeno je u petak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

"Do sada je uzeto 539 briseva i čekamo rezultate za 37 osoba, s time da je 17 od tih 37 osoba kod kuće u samoizolaciji“, rekao je načelnik Stožera Ferek Jambrek te podsjetio da je najveći broj zaraženih, 36, iz Pregrade.

U gradu Zagrebu zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze. Broj osoba zaraženih koronavirusom porastao je s 370 na 382, rečeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

"Kroz naše domove zdravlja prošao je 71 bolesnik. Moram naglasiti da u bolnici u Kukuljevićevoj imamo pet evidentiranih bolesnika, niti jedno dijete nije zaraženo", objavio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus u Hrvatskoj, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE