GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj više od 7.000 novozaraženih

U Hrvatskoj više od 7.000 novozaraženih
NOVI REKORD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2021 / 10:23
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna objavio kako je u Hrvatskoj više od 7000 novozaraženih koronavirusom.

Beroš je rekao da današnji dan u epidemiološkom smislu nije počeo dobro.

'Danas je, nažalost, preko 7000 novozaraženih. Nalazimo se na vrhuncu četvrtog vala i ne znamo što nas čeka. Međutim, potpuno je jasno da znamo koje su mjere kojima možemo smanjiti taj porast dnevno novozaraženih i doista mislim da je vrijeme da se svi skupa malo skoncentriramo, razmislimo o svojoj ulozi u ovoj epidemiji i napravimo ono što je najbolje, a najbolje je u ovom trenutku cijepiti se i poštivati osnovne protuepidemijske mjere', poručio je Beroš na Hrvatskom radiju.

I županije prijavljuju visoke brojke, a Sisačko-moslavačka prijavila je rekord za županiju - 267 novozaraženih.

Kako stoji u dnevnom izvješću, 57 novozaraženih je iz Siska, 53 su iz Popovače, 48 iz Kutine, 44 iz Petrinje, 25 iz Novske, 13 iz Lipovljana, šest je osoba iz Dvora, po pet iz Gline i Velike Ludine, četiri iz Hrvatske Kostajnice, po tri su osobe iz Topuskog i Gvozda, te jedna iz Sunje.

U izvješću se stanovnici županije opetovano pozivaju na odgovornost, te primjenu epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo daljnje širenje covida-19.

Podsjetimo, od ponoći su na snazi i nove mjere.

Od danas su tako zabranjena sva javna okupljanja u zatvorenim prostorima iznad 50 osoba, osim onih na kojima sudjeluju osobe koji imaju Covid potvrdu. Obavezno je i nošenje maski te održavanje distance.

Na javnim okupljanjima na otvorenom, mogu se organizirati događanja iznad 100 sudionika samo ukoliko svi sudionici imaju EU digitalnu Covid potvrdu. Iznimno, na otvorenom će se moći održavati događanja iznad 100 osoba samo uz odobrenje HZJZ-a koji će izraditi epidemiološki okvir. Iznimka će biti, primjerice - Vukovarska kolona sjećanja.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš, Krunoslav Capak
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE