GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatsku dopremljeno još 57 tona medicinske opreme iz Kine

U Hrvatsku dopremljeno još 57 tona medicinske opreme iz Kine
OPREMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 12:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman u četvrtak je sletio četvrti zrakoplov SF Airlines Boeing 747, na izravnom letu iz Šangaja na zračnom mostu između Kine i Hrvatske, i dopremio još 57 tona medicinske opreme, priopćeno je iz Vlade RH.

Zračni most između Kine i Hrvatske uspostavljen je radi dopreme zaštitne opreme potrebne u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Kao i na prethodnim letovima, njime su dopremljene veće količine opreme koje su komercijalno nabavljene od kompanija MEHECO i Sinopharm te donacije kineskih gradova i pokrajina hrvatskim gradovima i županijama: grada Yangzhoua Korčuli i Dubrovniku, grada Dongtaija Opatiji i pokrajine Jiangxi Zadarskoj županiji, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Grad Yangzhou je inače grad prijatelj s Korčulom, a iz njega su i policajci koji su prošle godine tijekom ljetne sezone bili u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policajcima na Plitvičkim jezerima, Dubrovniku, Zadru i Zagrebu, kao omiljenim odredištima kineskih turista, u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“.

Na letu je i donacija bolnicama u Slavonskom Brodu i Zagrebu koju su prikupili studenti Pekinškog sveučilišta stranih studija na kojem već preko deset godina postoji i dodiplomski studij hrvatskog jezika.

Na letu je ukupno 57 tona medicinske opreme, dodaje se u priopćenju iz Vlade RH.

Prva velika pošiljka medicinske opreme iz Kine zbog suzbijanja epidemije, stigla je u Zagreb 12. travnja, u izravnom letom iz Šangaja. Tada je stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je 12. travnja iz Vlade RH. Tada je najavljeno da će sličnih pošiljki, na svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske, u idućim tjednima biti još nekoliko.

I 19. travnja u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman izravno iz Šangaja sletio je zrakoplov s oko 70 tona zaštitne opreme, a 21. travnja dopremljeno je 58 tona medicinske opreme.

Tagovi: medicinska oprema iz Kine, Meheco, pokrajina Jiangxi,Sinopharm, koronavirus u Hrvatskoj, Opatija, Zadarska županija,
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE