GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Italiji stupile na snagu strože mjere protiv koronavirusa

U Italiji stupile na snagu strože mjere protiv koronavirusa
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2021 / 08:09
Autor: SEEbiz / H
RIM  - U Italiji su u ponedjeljak stupile na snagu strože mjere protiv koronavirusa koje će isključiti necijepljene osobe iz mnogih javnih aktivnosti pa one neće moći koristiti ni javni prijevoz bez covid potvrda.

Od ponedjeljka samo oni koji su se cijepili ili preboljeli covid-19 mogu jesti u restoranima, ići u kino, izlaziti u klubove i gledati nogometne utakmice na stadionima.

Vlada premijera Marija Draghija donijela je nova pravila krajem studenog, a ostat će na snazi do 15. siječnja.

Pravila se odnose i na korištenje javnog prijevoza i boravak u hotelima. Primjerice, do sada su putnici koji putuju vlakom na duljoj relaciji morali pokazati da su se cijepili, preboljeli covid-19 ili negativan test na koronavirus.

Od ponedjeljka će 'zelena potvrda' biti potrebna za vožnju podzemnom željeznicom, autobusima i vlakovima u međugradskom prijevozu.

Mjere se ne odnose na djecu mlađu od 12 godina jer se ona još ne mogu cijepiti. No prema vladinim planovima, mogla bi se početi cijepiti od 16. prosinca.

Talijanski medicinski regulator već je odobrio cjepivo Pfizera/BioNTecha u manjoj količini za djecu od pet do 11 godina.

Od 15. prosinca krenut će obvezno cijepljenje školskog osoblja, policajaca i vojnika. Cijepljenje djelatnika u zdravstvenom sektoru obvezno je od travnja.

Tagovi: koronavirus u Italiji, restrikcije za necijepljene
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE