GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Kini broj zaraženih koronavirusom porastao na 11000, 259 umrlih

U Kini broj zaraženih koronavirusom porastao na 11000, 259 umrlih
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2020 / 09:10
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Broj zaraženih novim koronavirusom u Kini porastao je na više od 11000, a do sada je umrlo 259 oboljelih, objavile su kineske zdravstvene vlasti u subotu.
Dužnosti zdravstvenih službi u pokrajini Hubei, epicentru krize izazvane koronavirusom, priopćili su da je samo u toj pokrajini zabilježeno 1347 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj zaraženih u Hubeiju porastao na 7153.
Očekuje se da će broj zaraženih i umrlih od koronavirusa u Kini biti još veći kada i druge regije objave svoje posljednje statistike.

Više je država već zrakoplovima evakuiralo svoje državljane iz Kine, uključujući SAD,Japan, Južnu Koreju, Jordan i Ujedinjenu Kraljevinu.

Zrakoplov njemačkog ratnog zrakoplovstva u subotu ujutro je odletio iz Wuhana, kineskom gradu najteže pogođenom epidemijom, s 130 ljudi, 90 njemačkih državljana i 40 državljana drugih zemlja. U Njemačku bi trebao stići u subotu popodne. Evakuirani će biti smješteni u karantenu u vojarnama u blizini frankfurtskog aerodroma.

Neke su zemlje odlučile i ograničiti ulaz onima koji su putovali u Kinu kako bi spriječile širenje bolesti.
Sjedinjene Države su u petak najavile nekoliko hitnih mjera u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa koji je buknuo u Kini, među ostalima zabranu ulaska strancima koji su u zadnjih 14 dana boravili u toj zemlji.
Od nedjelje u 23 sati po srednjoeuropskom vremenu vlasti zabranjuju ulazak na teritorij osobama koje nisu američki državljani a koje su boravile u Kini posljednjih 14 dana.

Za američke državljane bit će određena karantena ukoliko su boravili u pokrajini Hubei posljednjih 14 dana.
Zrakoplovne tvrtke su otkazale stotine letova za i iz Kine, Air Canadu, Lufthansu, British Airways, Turkish Airlines, American Airlines, KLM i Air France.

U subotu su prekid letova za Kinu objavili i zračni prijevoznici Australije i Novog Zelanda.
Australska zrakoplovna kompanija Quantas Airlines objavila je da obustavlja izravne letove između Sidneya i Pekinga i Šangaja od 9. veljače do 29. ožujka.
Air New Zeland je objavio da i on u istom razdoblju prestaje letjeti za Kinu.

Tagovi: koronavirus, NR Kina, Air Canada, Lufthansa, British Airways, Turkish Airlines
PROČITAJ I OVO
Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu
NOVA VEĆINA
Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu
ZAGREB - "Ovo nije dječja igra i svatko tko ovo shvaća kao dječju igru, kao kratki PR potez, jako griješi. Na nama je ogromna odgovornost."
Penava: Plenković je pristao da država više ne financira Novosti
TVRDNJE
Penava: Plenković je pristao da država više ne financira Novosti
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava dao je izjavu medijima na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade i formiranja parlamentarne većine.
Penava: Dogovoreni su resori useljeništva i demografije, poljoprivrede i gospodarstva
OTKRIĆA
Penava: Dogovoreni su resori useljeništva i demografije, poljoprivrede i gospodarstva
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava upravo daje izjavu povodom dogovora DP-a i HDZ-a oko sastavljanja vlade.
Plenković potvrdio: Osniva se novo ministarstvo
POTVRDA
Plenković potvrdio: Osniva se novo ministarstvo
ZAGREB - DP i HDZ postigli su "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade", izvijestio je Marko Milić nakon drugog sastanka ovog tjedna, koji je potrajao malo duže nego dan ranije, gotovo tri sata.
China and Serbia are raising relations to a higher level
COOPERATION
China and Serbia are raising relations to a higher level
BELGRADE - China and Serbia have decided on Wednesday to build a community with a shared future, an upgrade of their relations from the comprehensive strategic partnership established eight years ago.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE