GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Osječko-baranjskoj županiji čak 50 novozaraženih, u Zagrebu 35

U Osječko-baranjskoj županiji čak 50 novozaraženih, u Zagrebu 35
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 11:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U protekla 24 sata Hrvatska je zabilježila najveći broj oboljelih od početka pandemije, čak 116 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 1038.

Kako se čini, danas bi ta brojka mogla biti i veća.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na konferenciji za medije izjavio je kako je u protekla 24 sata na području županije čak 50 novooboljelih.

"Veliki porast oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji. Ima 50 pozitivnih osoba. 329 je ukupno oboljelih. Dva su pacijenata na respiratoru. Časne sestre ne prenose zarazu po Đakovu", rekao je načelnik stožera Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

U Zagrebu je 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih je 27 kontakt već zaraženih, priopćio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". .

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 394 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 35 novih slučajeva. Posljedično tome, za 164 osobe određena je mjera samoizolacije", istaknuli su u priopćenju.

Naglasili su da je od 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, njih 27 su kontakti prethodno oboljelih osoba, sedam je osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, a jedna je osoba zarazi bila izložena u noćnom klubu.

Trenutno je u Gradu Zagreba 387 aktivnih slučajeva i 1039 aktivnih samoizolacija, ističu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Karlovcu je jučer testirano oko 40 osoba, a većina rezultata još nije pristigla. Od desetak pristiglih, 1 nalaz je pristigao pozitivan. Riječ je o osobi iz Duga Rese, a u tijeku je poduzimanje epidemioloških mjera i utvrđivanje kontakata oboljele osobe.

Od uzoraka uzetih jučer u Ogulinu, od 27 uzetih uzoraka, pristiglo je njih 22, a 3 nalaza su pristigla pozitivna. Nakon epidemiološke obrade, utvrdit će se poveznica oboljelih osoba. Za sada možemo reći da je riječ o 2 ženske i jednoj muškoj osobi - napominju iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

U Istri su utvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima i kod štićenice umaškog Doma za starije i nemoćne, gdje se sada provode protuepidemijske mjere, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u pulskoj Općoj bolnici uzeto je 168 uzoraka briseva. Ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđeno je četiri pozitivnih. Kod dvije osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom, za jednu osobu je obrada u tijeku dok se u četvrtom slučaju radi o štićenici Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu" - naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Njoj je prilikom pregleda na odjelu Hitnog bolničkog prijema pulske Opće bolnice zbog osnovnih zdravstvenih tegoba ustanovljena i povećana temperatura te se posumnjalo na Covid -19. Uzet je uzorak brisa i analizom je potvrđena zaraza.

"U tijeku je epidemiološka obrada, izvid i uzimanje uzoraka, poduzimanje protuepidemijskih mjera u Domu za starije i nemoćne osobe 'Atilio Gamboc' u Umagu" - poručio je Kozlevac dodavši kako su epidemiolozi na terenu.

10:28 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 12 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 4 iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara, 1 iz Cerne, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Đeletovaca, 1 iz Gunje, 1 iz Lovasa i 1 iz Iloka).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 100, od kojih su 42 osobe izliječene. Trenutno je u županiji 4 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 70 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3219.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš, Osječko-baranjska županija, Đakovo, Goran Ivanović, Zagreb, Istra
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE