GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Osječko-baranjskoj županiji čak 50 novozaraženih, u Zagrebu 35

U Osječko-baranjskoj županiji čak 50 novozaraženih, u Zagrebu 35
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 11:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U protekla 24 sata Hrvatska je zabilježila najveći broj oboljelih od početka pandemije, čak 116 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 1038.

Kako se čini, danas bi ta brojka mogla biti i veća.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na konferenciji za medije izjavio je kako je u protekla 24 sata na području županije čak 50 novooboljelih.

"Veliki porast oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji. Ima 50 pozitivnih osoba. 329 je ukupno oboljelih. Dva su pacijenata na respiratoru. Časne sestre ne prenose zarazu po Đakovu", rekao je načelnik stožera Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

U Zagrebu je 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih je 27 kontakt već zaraženih, priopćio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". .

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 394 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 35 novih slučajeva. Posljedično tome, za 164 osobe određena je mjera samoizolacije", istaknuli su u priopćenju.

Naglasili su da je od 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, njih 27 su kontakti prethodno oboljelih osoba, sedam je osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, a jedna je osoba zarazi bila izložena u noćnom klubu.

Trenutno je u Gradu Zagreba 387 aktivnih slučajeva i 1039 aktivnih samoizolacija, ističu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Karlovcu je jučer testirano oko 40 osoba, a većina rezultata još nije pristigla. Od desetak pristiglih, 1 nalaz je pristigao pozitivan. Riječ je o osobi iz Duga Rese, a u tijeku je poduzimanje epidemioloških mjera i utvrđivanje kontakata oboljele osobe.

Od uzoraka uzetih jučer u Ogulinu, od 27 uzetih uzoraka, pristiglo je njih 22, a 3 nalaza su pristigla pozitivna. Nakon epidemiološke obrade, utvrdit će se poveznica oboljelih osoba. Za sada možemo reći da je riječ o 2 ženske i jednoj muškoj osobi - napominju iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

U Istri su utvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima i kod štićenice umaškog Doma za starije i nemoćne, gdje se sada provode protuepidemijske mjere, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u pulskoj Općoj bolnici uzeto je 168 uzoraka briseva. Ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđeno je četiri pozitivnih. Kod dvije osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom, za jednu osobu je obrada u tijeku dok se u četvrtom slučaju radi o štićenici Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu" - naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Njoj je prilikom pregleda na odjelu Hitnog bolničkog prijema pulske Opće bolnice zbog osnovnih zdravstvenih tegoba ustanovljena i povećana temperatura te se posumnjalo na Covid -19. Uzet je uzorak brisa i analizom je potvrđena zaraza.

"U tijeku je epidemiološka obrada, izvid i uzimanje uzoraka, poduzimanje protuepidemijskih mjera u Domu za starije i nemoćne osobe 'Atilio Gamboc' u Umagu" - poručio je Kozlevac dodavši kako su epidemiolozi na terenu.

10:28 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 12 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 4 iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara, 1 iz Cerne, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Đeletovaca, 1 iz Gunje, 1 iz Lovasa i 1 iz Iloka).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 100, od kojih su 42 osobe izliječene. Trenutno je u županiji 4 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 70 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3219.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš, Osječko-baranjska županija, Đakovo, Goran Ivanović, Zagreb, Istra
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE