GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sesvetama pao meteorološki balon

U Sesvetama pao meteorološki balon
NEZGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2022 / 16:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je da je u subotu na područje Sesveta pao meteorološki uređaj, nitko nije ozlijeđeni i nema materijalne štete, a Hidrometeorološki zavod potvrdio je kako je riječ o njihovom bezopasnom senzoru za mjerenje atmosferskih prilika.

Policija je precizirala da je na parkiralištu u sesvetskoj Ulici Ivana Gorana Kovačića, pronađen predmet koji je pomoću užadi povezan s ispuhanim balonom.

Nakon zaprimljene dojave policijski službenici su na mjestu događaja utvrdili kako je najvjerojatnije riječ o radio sondi, čija je svrha mjerenje meteoroloških parametara u atmosferi. Dio je pao na parkiralište stambene zgrade, dok je ispuhani balon pao u dvorište obližnjeg vrtića.

U policiji ističu da tijekom događaja na području gdje je pao uređaj, nije bilo građana i nema ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta. O događaju su obaviještene nadležne službe dok je uređaj uklonjen te će biti propisno zbrinut, dodaju iz Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Nadležni Hidrometeorološki zavod potvrdio je kako je riječ o njihovom bezopasnom senzoru, uređaju za mjerenje atmosferskih prilika.
Navedeni događaj nije povezan s detonacijom, koja se oko 12,20 sati čula u Zagrebu, kada se najvjerojatnije radilo o probijanju zvučnog zida, priopćeno je iz PUZ-a.

Iz Ministarstva obrane je ranije danas priopćeno da je od 12 do 14 sati na području Zagreba i više županija moguće probijanje zvučnog zida zbog letačkih aktivnosti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, te da se sve aktivnosti provode u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi.

Tagovi: meteorološki balon, Sesvete, pu zagrebačka
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE