GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sloveniji 45 preminulih, 1.772 novozaraženih, stanje malo bolje

U Sloveniji 45 preminulih, 1.772 novozaraženih, stanje malo bolje
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 12:37
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrđene 1772 novih zaraze koronavirusom, a umrlo je još 45 oboljelih od posljedica Covida-19, objavila je u srijedu slovenska vlada koja će tijekom dana razmotriti moguće ublažavanje postojećih mjera.

Obavljeno je 6604 testiranja, a zabilježene je 1771 slučaj zaraze, uz udio pozitivnih testova od 26,8 posto, što je povoljnije u odnosu na prethodni dan kad je bilo 2429 novoinficiranih uz svaki treći pozitivan test, te čak 57 umrlih.

Prema novim danas objavljenim službenim podacima vlade, u bolnicama je 1289 oboljelih od Covida 19, četiri manje nego dan ranije, a od toga je od čega 198 težih pacijenata na intenzivnim odjelima.

Od početka epidemije u Sloveniji je potvrđeno ukupno 81338 zaraza novim koronavirusom, a od toga je trenutno aktivnih slučajeva zaraze 20277, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Četrnaestodnevna incidencija bolesti na 100.000 stanovnika iznosi 967, a s novim smrtnim slučajevima zabilježenim u zadnja 24 sata ukupan broj preminulih od početka epidemije popeo se na 1592.

Slovenska vlada popodne će na sjednici odlučivati o protuepidemijskim mjerama koje su na snazi već pet tjedana i mogućem popuštanju nekih mjera, no epidemiolozi i ministar zdravstva Tomaž Gantar izjavili su jučer da nikakvo šire popuštanje ne bi preporučili u situaciji s Covidom-19 koja je još teška.

Mediji javljaju da će škole vjerojatno ostati zatvorene i na on-line nastavi i idući tjedan, no da se razmišlja o mogućem "otvaranju" nekih uslužnih djelatnosti koje ne predstavljaju velik rizik za nove zaraze.

Ovaj se tjedan razmišljalo i o mogućem otvaranju općina s obzirom na mjeru zabrane napuštanja općine stanovanja, osim zbog opravdanih razloga kao što su odlazak na posao i povratak kući i slične nužne radnje.

Gantar je izjavio da je izuzetno rezerviran prema popuštanju u sadašnjem trenutku zbog preopterećenosti bolnica covid bolesnicima i nedostatka "rezervi" postelja i medicinskih postelja.

Voditeljica vladinog tima za Covid-19 Bojana Beović kazala je medijima da bi neko opsežnije otvaranje moglo izazvati skokovit rast širenja virusa i ponovno zatvaranje još prije Božića.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, koronavirus, Tomaž Gantar, Jelko Kacin
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE