GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Srbiji 7.780 novozaraženih, umrlo 57 osoba

U Srbiji 7.780 novozaraženih, umrlo 57 osoba
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2020 / 15:06
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirusom zaraženo još 7.780 ljudi, a od posledica koje je izazavao virus umrlo je 57 osoba .

Testirane su 22.404 osobe, a u bolnicama širom Srbije na respiratoru se nalazi 245 pacijenta.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su korona brojke sve lošije i da je broj zaraženih kovidom 19, prema preseku u 12 sati, nešto lošiji nego juče u podne.

I broj preminulih je veći nego juče, navela je Brnabić.

“Čitava zemlja je u teškoj situaciji. Pozivam sve da shvatimo ovu borbu kao borbu svakog pojedinca za celo društvo, molim da se poštuju mere, da pomognemo zdravstvenim radnicima”, rekla je Brnabić novinarima u vladi nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukiciji i izgradnji KC Vojvodine.

Radno vreme kovid ambulanti u Beogradu je produženo, a pacijenti moraju da odu tamo, pa tek onda u prijemno-trijažne centre, rekao je dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

“Zvanična odluka je da se svi od danas jave u kovid ambulante, gde će biti urađen pregled pluća i ostala dijagnostika. Dok stignu laboratorijske analize i uzorak krvi, pojedinačnom pacijentu je to sat i po vremena, kada nije ogroman broj bolesnika. Dovoljno je desetak takvih da prosečno vreme čekanja na pregled bude produženo na tri, četiri sata. Produženo je radno vreme svih kovid ambulanti u Beogradu do 22 časa, i tek sa urađenim analizama i uputom dolaze u prijemno-trijažne centre. Odlučeno je da svi pacijenti koji nisu vitalno ugroženi, a dođu bez analiza, budu vraćeni za domove zdravlja”, rekao je direktor Infektivne klinike.

Tagovi: koronavirus u Srbiji, Ana Brnabić, Darija Kisić Tepavčević, Predrag Kon
PROČITAJ I OVO
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE