GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Srbiji poplava fantomskih birača, opozicija tvrdi da je izborna krađa već počela

U Srbiji poplava fantomskih birača, opozicija tvrdi da je izborna krađa već počela
ZLOUPOTREBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2022 / 11:40
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Stranka slobode i pravde pozvala je sve stanare i upravnike stambenih jedinica da prijave fantomske stanare i provere da li je došlo do krivičnog dela zloupotrebe u susret izborima.

Za to vreme građani masovno objavljuju gomile poziva za glasanje ljudima koje nisu ranije viđali, a pozivi su stizali i njihovim preminulima. Opozicija upozorava da su razmere ovih "nepravilnosti" - uznemirujuće.

Predsednica gradskog odbora u Beogradu, Stranke slobode i pravde, Mila Popović, navodi da neprestano dobijaju pozive uznemirenih građana koji prijavljuju nepravilnosti, ali i da ovolika pojava fantomiskih glasača ukazuje na paniku aktulene vlasti.

„Pred svake izbore se dešavaju slične stvari. Međutim, ono što je neverovatno je to da je ovog puta zaista masovno i da je sve vište tih novoprijavljenih glasača. Sve to pokazuje da je ova vlast u panici i da su svesni da u Beogradu više nemaju šansi“, navodi Popović i podseća da je SSP još pre više od mesec dana prikazala snimke građana koji dolaze iz Republike Srpske kako bi se prijavili u Beogradu, da bi na predstojećim izobrima ostvarili glasačko pravo.

Ona je još jednom pozvala građane da glasaju 3. aprila.

Član koalicije "Moramo", Dobrica Veselinovič navodi da je broj prijava koji su dobili od građana - uznemirujuć.

"Smatramo da je sve što se dešava alarmantno i da je izborni proces doveden u pitanje. Ovoliki broj prijava je indikativan. Naš pravni tim je u pripravnosti i trenutno utvrđujemo sve okolnosti, nakon čega ćemo javnost obavestiti o daljim koracima", kaže Veselinović. Ispred Stranke slobode i pravde podvlače da postoji rizik da se "uvoze" ucenjeni građani u Beograd da bi glasali za SNS na predstojećim izborima, u Srbiji ili dijaspori.

U međuvremenu, srpski kutak Tvitera je zatrpan neverovatnim svedočanstvima, koja potvrđuju samo jedno - izborna krađa je već u toku.

Fotografija: Twitter

Tagovi: izbori u Srbiji, Stranka slobode i pravde, Dobrica Veselinović, Mila Popović
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE