GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Srbiji rekordnih 1.817 slučajeva zaraze

U Srbiji rekordnih 1.817 slučajeva zaraze
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2020 / 18:13
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD – U Srbiji nastavlja rasti dnevni broj novozaraženih koronavirusom, te je u posljednja 24 sata potvrđeno rekordnih 1817 slučajeva zaraze uz trend povećanja broja hospitaliziranih, pokazuju u subotu podaci srbijanskog ministarstva zdravstva.

Između dva epidemiološka presjeka od petka do subote preminulo je šestero oboljelih, na covid odjelima u bolnicama diljem Srbije su ukupno 1122 osobe, od kojih 51 na respiratorima.

U Srbiji su od početka epidemije službeno potvrđena 46.954 slučaja infekcije koronavirusom, a ukupan broj žrtava covida-19 povećan je na 820.

Od posljednjeg presjeka stanja u Srbiji, u petak u 15 sati, na koronavirus testiran je 9531 uzorak, a od početka epidemije ukupno 1.338.631.

Stopa smrtnosti u odnosu na broj ukupno zaraženih je posljednjih dana u padu, a u subotu je službeno 1,75 posto.

Današnji broj zaraženih novi je dnevni rekord u Srbiji nakon što je u petak potvrđeno 1545 pozitivnih uzoraka među 11.004 analiziranih.

U petak je na bolničkom liječenju bilo ukupno 1048 pacijenata, od kojih 47 na respiratorima.

Srbija je najveći broj novozaraženih u prvom valu epidemije koronavirusa imala 16. travnja – 445, a u drugom valu 26. srpnja – 467.

Najviše pacijenata na bolničkom liječenju na dnevnoj razini u prvom valu bilo je 19. travnja – 3.900, a u drugom valu 15. srpnja – 4.848.

Srbija je izvanredno stanje zbog epidemije koronavirusa proglasila 15. ožujka kada je službeno bilo registrirano 48 oboljelih i iste večeri proglasila lockdown.

Od 18. ožujka svim građanima do početka svibnja bilo je ograničeno kretanje tijekom noći od 20 do pet sati ujutro, a starijima od 65 godina u potpunosti.


U sadašnjoj fazi epidemije, s mnogostruko većim brojem novozaraženih, najavljena je mogućnost uvođenja strožih mjera, ali se opcija ponovnog proglašenja izvanrednog stanja za sada ne spominje, no najavljeni su zakonski propisi kojima bi se uvele kazne za kršenje epidemiiloških mjera, što dosad nije bio slučaj.

Tagovi: koronavirus u Srbiji, Darija Kisić Tepavčević
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE