GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Švedskoj više od 100 umrlih u jednom danu

U Švedskoj više od 100 umrlih u jednom danu
SVE GORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2020 / 16:02
Autor: SEEbiz / H

STOCKHOLM - Više od sto osoba zaraženih novim koronavirusom umrlo je u zadnja 24 sata u Švedskoj, pokazuju podaci koje je u utorak u 14 sati objavila švedska Agencija za zdravlje.

Ta zemlja s 10,3 milijuna stanovnika koja provodi blaže mjere za suzbijanje virusa, sada ima 7.693 zaražena i 591 umrlog, što je puno viša stopa smrtnosti nego kod njezinih nordijskih susjeda.

No agencija ističe da se od novih 114 umrlih evidentiranih u utorak dio odnosi na izmijenjene brojčane podatke za zadnje dane.

Prošlog tjedna Anders Tegnell, infektolog u Agenciji za javno zdravstvo, rekao je da krivulja broja zaraženih koja je sve dosad bila razmjerno ravna, počinje rasti dok zdravstvene službe upozoravaju na nedostatak opreme i osoblja.

U utorak je Tegnell rekao da je zadnjih dana uočio lagani pad dnevnog broja novih slučajeva, ali dodaje da je još rano reći je li epidemija dosegnula vrhunac.

Ograničenje kretanja radi borbe s epidemijom nije na snazi u skandinavskoj monarhiji kao što je u drugim europskim zemljama. Vlada poziva sve građane da "budu odgovorni" i da slušaju preporuke sanitarnih vlasti.

Među strožim zabranama koje zasad vrijede jesu zabrana okupljanja više od 50 ljudi i zabrana posjeta domovima umirovljenika.

Način na koji ova zemlja upravlja sanitarnom krizom potiče kritiku na državnoj i na međunarodnoj razini, ali vlada odbija sve optužbe za nedjelovanje.

"Ne, u Švedskoj se ne ponašamo kao da se ništa ne događa", branila se ministrica zdravstva Lena Hallengren pred stranim novinarima u četvrtak u Stockholmu.

Tagovi: koronavirus u Švedskoj, Švedska, Anders Tegnell, Lena Hallengren
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE