GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu 23 novozaraženih

U Zagrebu 23 novozaraženih
NOVI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 11:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Gradu Zagrebu danas su detektirana 23 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Vjekoslav Jeleč, pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba potvrdio je da je u Zagrebu dijagnosticirano 23 nova slučaja COVID-19. Predstavnica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar kazala je da je provedeno 397 testiranja. Sto osoba, kao bliski kontakti zaraženih, je stavljeno u samoizolaciju.

Od 23 oboljela 15 su kontakti već zaraženih, šest su asimptomatski, a šest se povezuje s boravkom u noćnim klubovima.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 240 uzoraka od kojih je 7 bilo pozitivno na koronavirus. Pozitivne osobe Zavod za javno zdravstvo u svojoj evidenciji vodi prema ispostavama Zavoda te su prema dostupnim podatcima 4 novopozitivne osobe s područja Ispostave Osijek, jedna s područja Ispostave Đakovo, jedna s područja Ispostave Valpovo i Donji Miholjac i jedna s područja Ispostave Beli Manastir (ispostave Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo su formirane prema područjima bivših općina).

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri (4) su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 140, dok je broj aktivnih slučajeva 74. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 371 osoba (77 manje u odnosu na prethodni dan).

Četiri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom na području Zadarske županije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 114 uzoraka, a aktivni nadzor provodi se nad 469 osoba. Na covid odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirano je 6 bolesnika. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije, priopćio je zadarski stožer civilne zaštite.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, koronavirus u Zagrebu, Vjekoslav Jeleč
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE