GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu čak 387 novooboljelih od korone

U Zagrebu čak 387 novooboljelih od korone
LOŠI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2020 / 08:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 387 novooboljelih od Covida-19, a za 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“.

U protekla 24 sata u NZJZ je provedeno 1385 testiranja na SARS-CoV-2.

Među novih 387 slučajeva zaraze koronavirusom, 121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije.

Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dvije je moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije. Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti.

Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika.

U posljednja 24 sata NZJZ je zaprimio obavijest iz domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba o jednom pozitivnom korisniku, jednom nezdravstvenom djelatniku i jednoj zdravstvenoj djelatnici iz ustanove za njegu u kući.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi 29 osoba.
Trenutno je u Gradu Zagrebu 1399 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a 6233 osobe se nalaze u samoizolaciji, priopćili su iz NZJZ .Dr. Andrija Štampar“.

Također, podsjećaju da je radno vrijeme drive-in testiranja subotom od 8,00 do 12,00 sati, a nedjeljom od 8,00 do 10,00 sati. Napominju da se osobe koje dolaze s uputnicom liječnika obiteljske medicine vikendom i blagdanima primaju isključivo uz prethodnu narudžbu putem adrese elektronske pošte epidemiologija@stampar.hr.

Tagovi: koronavirus u Zagrebu, Sandra Šikić, Zvonimir Šostar, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Radin: Nećemo odustati od Pupovca
MANJINCI
Radin: Nećemo odustati od Pupovca
ZAGREB - Za razliku od predsjednika Kluba nacionalnih manjina Vladimira Bileka, zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin potvrdio je u petak kako je prijedlog njihova Kluba za predsjednika Odbora za nacionalne manjine SDSS-ov Milorad Pupovac te da od toga ne trebaju odustati.
Reuters: Putin je spreman okončati rat u Ukrajini
NESLUŽBENO
Reuters: Putin je spreman okončati rat u Ukrajini
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutačnih linija na bojnom polju, rekla su četiri ruska izvora za agenciju Reuters, rekavši da je Putin spreman nastaviti borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.
Manjinci odgodili odluku o Pupovcu, prva kriza vladajuće koalicije
KRIZA
Manjinci odgodili odluku o Pupovcu, prva kriza vladajuće koalicije
ZAGREB - Predstavnici nacionalnih manjina danas su na sjednici Odbora za imenovanje tražili time out da provedu konzultacije i usuglašavanje oko predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
Orban: U Bruxellesu se planira ulazak u rat
OTKRIĆA
Orban: U Bruxellesu se planira ulazak u rat
BRUXELLES - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da su u Bruxellesu u tijeku pripreme radnih skupina o tome kako bi NATO mogao sudjelovati u rusko-ukrajinskom ratu.
Milić: Nismo predložili Pupovca za predsjednika Odbora
REAKCIJE
Milić: Nismo predložili Pupovca za predsjednika Odbora
ZAGREB - Povodom medijskih tvrdnji da je došlo do novog problema u vladajućoj koaliciji jer Domovinski pokret ne pristaje na navodni prijedlog HDZ-a da se za čelnika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina postavi Milorad Pupovac večeras se oglasio i glasnogovornik Vlade Marko Milić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE