GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu neki nisu dobili sve listiće, objavljeno upozorenje

U Zagrebu neki nisu dobili sve listiće, objavljeno upozorenje
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2021 / 10:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lokalni izbori prijepodne ipak ne prolaze sasvim bez problema.

Iz Izbornog povjerenstva grada Zagreba poručili su kako su poslali SMS poruke svim predsjednicima i potpredsjednicima biračkih odbora u kojima izričito traže da biračima uruče sva četiri listića.

Naime, neki su se građani žalili da im nisu uručeni svi listići. U Zagrebu su četiri listića - za gradonačelnika, skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore - a neki su birački odbori pitali građane za što žele glasati pa su im dali samo dio listića. Iz Zagrebačkog izbornog povjerenstva za Index kažu kako su neki birački odbori krivo shvatili da moraju pitati birače jer takva uputa DIP-a postoji na nacionalnoj razini, gdje postoje i manjinske liste, no nema ih u Zagrebu.

Iz zagrebačkog izbornog povjerenstva naglašavaju da se birači koji nisu glasali na svim listama, a to žele, mogu vratiti na izborno mjesto i glasati i za ostale vrste izbora.

Građani su se žalili i na kršenja izborne šutnje, a, kako doznajemo, uglavnom se radi o reklamama na društvenim mrežama, o lecima te o plakatima u neposrednoj blizini izbornih mjesta.

U zagrebačkom izbornom povjerenstvu od početka izborne šutnje do jutros u 10 sati dobili su niz prijava.

Najčešće su prijave zbog objava na društvenim mrežama, ali i zbog letaka u sandučićima te plakatima u neposrednoj blizini izbornih mjesta.

Zbog sponzoriranih objava na društvenim mrežama, kako doznaje Index iz zagrebačkog izbornog povjerenstba prijavljeni su stranka BM365 zbog sponzorirane objave za Jelenu Pavičić Vukićević te Davor Filipović. Povjerenstvo im je naložilo da uklone objave.

Prijavljeni su i plakati Domovinskog pokreta u Retkovcu i Poljanicama i naloženo je njihovo uklanjanje.

Vesna Škare Ožbolt, potvrdili su nam u povjerenstvu, prijavila je agitiranje protiv nje u Facebook grupi "HDZ - IZNAD SVIH - HRVATSKA". U toj se objavi negativno pisalo i o Tomislavu Tomaševiću. Iz povjerenstva su nam kazali da su HDZ-u naložili da uklone objavu.

"Izborno povjerenstvo Grada Zagreba primilo je Vašu prijavu i upozorilo političku stranku. Napominjemo da smo poslali svim političkim strankama dopis, kao i Priopćenje koje je objavljeno na našim mrežnim stranicama"; odgovorili su iz povjerenstva stožeru Vesne Škare Ožbolt.

Prijavljen je i Maxportal zbog članka protiv Miroslava Škore koji je objavljen prije izborne šutnje, ali je stajao na naslovnici i u subotu. To su prijavili i Domovinski pokret i građani.

Netko je prijavio i novinara Novog lista Ladislava Tomičića da je na Facebooku zagovarao jednog kandidata, kažu nam iz povjerenstva.

Zagrebačkom su povjerenstvu prijavljeni i leci u sandučićima, no nisu mogli utvrditi jesu li stavljeni nakon početka izborne šutnje ili ranije.

Tagovi: lokalni izbori, Tomislav Tomašević, Vesna Škare Ožbolt, Jelena Pavičić Vukićević, Davor FilipovićDržavno izborno povjerenstvo
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE