GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Učenici iz 13 zagrebačkih škola ići će na nastavu u druge objekte

Učenici iz 13 zagrebačkih škola ići će na nastavu u druge objekte
ŠKOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2020 / 09:26
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Oko 6500 djece u Zagrebu neće prvi dan nove školske godine provesti u matičnoj školi zbog oštećenja koja su nastala u potresu, piše u srijedu Jutarnji list.

Nakon potresa utvrđena je šteta na 175 gradskih škola i vrtića, od čega je do danas obnovljen 91 objekt. U tijeku su, ujedno, radovi na još 82 objekta, od čega bi njih 69 trebalo biti spremno za početak nove školske godine. No 12 škola, od čega 5 osnovnih i 7 srednjih, jako je stradalo u potresu zbog čega nisu sigurne za boravak djece tako da će učenici iz tih škola nastavu pohađati u drugim školama koje su do sada imale organiziranu jednosmjensku nastavu.

Na popisu oštećenih škola su OŠ Bukovac, OŠ Petra Zrinskog, OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Miroslava Krleže te OŠ Vugrovec, odnosno PŠ Kašina. Među srednjim školama teško su stradale Gornjogradska gimnazija, Gimnazija Tituša Brezovačkog, Prva ekonomska škola, Hotelijersko-turistička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Škola za klasični balet te Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje.

Uz to u tijeku su radovi na rekonstrukciji i dogradnji OŠ Ksavera Šandora Đalskog, tako da će, sveukupno, učenici iz 13 zagrebačkih škola nastavu pohađati na drugim lokacijama.

Deset od navedenih škola trebalo bi biti obnovljeno do 1. rujna 2021. dok će obnova OŠ Bukovac trajati četiri godine. Očekuje se da će Gornjogradska gimnazija te Škola primijenjene umjetnosti i dizajna ponovo u pogonu biti tek na početku iduće školske godine.

Neki učenici osnovnih škola će morati ići u druge kvartove na nastavu, zbog čega je Grad organizirao prijevoz za 1923 učenika, no još nije poznato kako će, zbog epidemioloških mjera, izgledati raspored sjedenja u autobusima, piše u srijedu Jutarnji list.

Tagovi: nastava u školama, školska godina, OŠ Bukovac, OŠ Petra Zrinskog, OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Miroslava Krleže
PROČITAJ I OVO
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE