GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićen Dino Ljutić: Umjesto na liječenje teško bolesne supruge donacije građana trošio u kladionici

Uhićen Dino Ljutić: Umjesto na liječenje teško bolesne supruge donacije građana trošio u kladionici
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2021 / 17:42
Autor: SEEbiz / Telegram
ZAGREB - Dino Ljutić, čovjek koji je godinama istupao u javnost moleći građane da mu doniraju novac za liječenje teško bolesne supruge, uhićen je krajem 2020. godine, uz kaznenu prijavu za prijevaru i pranje novca, piše Telegram.

Prema tvrdnjama istražitelja, zlorabio je nešto više od 3,1 milijun kuna prikupljenih donacija. Kako stoji u prijavi, novac je trošio za svoje potrebe, a velik dio iznosa potratio je, sumnjaju, u online kladionicama. Dino Ljutić istražiteljima je priznao svoju ovisnost, no tvrdi kako je na sebe potrošio samo dio novca, piše Telegram.

Njegova supruga doista se teško razboljela tijekom trudnoće s drugim djetetom, a Ljutić je od tada gotovo svakodnevno istupao s apelima za pomoć, dijeleći fotografije i snimke svoje djece te ispijene, izmučene žene. Prema kaznenoj prijavi, sva donirana sredstva koja je prikupio od siječnja 2019. do lipnja 2020., prebacivao je na razne svoje privatne račune.

Akciju za pomoć supruzi, Ljutić je pokrenuo još 2018. godine. Naime, godinu ranije, u veljači 2017., kada je bila u sedmom mjesecu trudnoće, uspostavljena joj je dijagnoza – karcinom dojke s metastazama na kralježnici. Ljutić se brojnim pismima i porukama obraćao medijima i građanima na društvenim mrežama, detaljno opisujući kako je dijete spašeno hitnim carskim rezom, dok liječnici mami nisu davali puno šanse, pišeTelegram.

“Nakon poroda, pala je u komu, a kada se nakon tri tjedna probudila, uslijedila je serija epileptičnih napada koji su joj trajno oštetili mozak. Sin, borac je na majku – rođen je kao neurološki rizično dijete s krvarenjem u mozgu i rupičicom na srcu. Dva puta vraćan je na intenzivnu njegu zbog komplikacija, ali nakon 40 dana bolnice izborio se za svoj život”, opisao je 2018. u jednom od svojih istupa Dino Ljutić.

Uvjeravao je građane kako će njegova supruga vjerojatno doživotno biti na terapiji.

“Kako bolest nije standardna, tako i liječenje zahtijeva više grana medicine i individualni pristup. Neke su nam inozemne klinike za neurologiju poslale ponude za liječenje, ali svi traže da supruga dođe kod njih te ondje bude duže vrijeme, a mi ni novčano ni vremenski, zbog liječenja raka, ne možemo to sve iskombinirati. To su iznosi veći od 300.000 eura.

Međutim, istražitelji sumnjaju da je od studenoga 2019. Ljutić počeo trošiti donacije za vlastite potrebe, te kockati. Otkrile su ga bankovne transakcije, odnosno prebacivanje novčanih iznosa s računa na koji su mu građani i tvrtke uplaćivali novac.

Trag novca dalje je vodio i prema on-line kladionicama. Zato su istražitelji zaključili da je doveo u zabludu donatore, pa su Ljutića prijavili za prijevaru i pranje novca. Nakon što je krajem prošle godine uhićen, Ljutić je negirao bilo kakve malverzacije s donacijama. Ipak, priznao je ovisnost o klađenju.

“Pola godine nakon što mi se supruga razboljela počeo sam kockati. Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice”, kazao je istražiteljima negirajući krivnju.

Tagovi: Dino Ljutić, kladionica
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE