GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićen Dražen Barišić

Uhićen Dražen Barišić
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 13:23
Autor: SEEbiz
VELIKA GORICA - Nakon ukidanja imuniteta u Velikoj Gorici uhićen je saborski zastupnik i gradonačelnik tog grada Dražen Barišić.

"Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a", priopćeno je iz njegova velikogoričkog ureda oko 13,30 sati.

To je u izjavi Hini potvrdio i njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji u ovom trenutku nije želio govoriti o detaljima slučaja.

Prvi put gradonačelnik je postao 2009., a mandat je potvrdio 2013. i 2017. Prethodno je bio na funkciji direktora Radio Velike Gorice.

Barišić je, inače, godinama u HDZ-u, trenutačno je na poziciji šefa tamošnjeg županijskog ogranka stranke, a bio je i šef HDZ-a Velike Gorice.

- Uvijek se naizgled držao po strani i bio šutljiv, ali kad su njegovi interesi u pitanju, a posebno stranačke funkcije, bio je jako sklon lobiranju i zakulisnim igricama u stranci - kazao je o Barišiću jedan dugogodišnji HDZ-ovac, dodajući da je on po svaku cijenu htio držati pod kontrolom i gradski i županijski HDZ.

A tome u prilog govori i činjenica da je Barišić prije četiri godine jedno vrijeme istovremeno obnašao dvije funkcije - prvo je u travnju 2016. dobio mandat za vođenje gradskog, a mjesec dana poslije i za vođenje županijskog HDZ-a. No, uskoro je morao dati ostavku na jednu od tih funkcija jer je u međuvremenu promijenjen Statut stranke prema kojem niti jedan član ne može obnašati dužnost šefa stranke na dvije organizacijske razine.

Draženu Barišiću, ako je suditi po imovinskoj kartici, ide prilično dobro. On i supruga vlasnici su niza nekretnina - kuće, vikendice, građevinskog zemljišta, oranica, šuma, drugih nekretnina... ukupne vrijednosti 2,98 milijuna kuna. Uspjeli su dobro i uštedjeti, a ukupna ušteđevina iznosi im više od 300 tisuća kuna. Mjesečno uplaćuju i 400 kuna za stambenu štednju, te po 195 kuna mjesečno za štednju za svaku od dvije kćeri. Isto tako, oboje mjesečno uplaćuju po 230 kuna za štednju “Krug života”.

U karticu je upisan i Mercedes vrijedan 201 tisuću kuna, prijavili su i čamac vrijednosti 30 tisuća kuna, nakit u vrijednosti 45 tisuća kuna, te umjetnine čija je vrijednost 60 tisuća kuna. Navode i jedan kredit u visini 29.950 eura, za što im je mjesečna rata 662 eura. Kredit je podignut u travnju 2019. na četiri godine.

Gradonačelnička plaća Dražena Barišića iznosi oko 18 tisuća kuna neto, ima još mjesečno prijavljenih 1500 kuna, što spada u primitke na koje se ne plaća porez, dok mu supruga, koja radi u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, ima neto plaću 10.996 kuna.

Tagovi: Dražen Barišić, Velika Gorica, Janaf, Dragan Kovačević
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE