GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićen i Vinko Grgić

Uhićen i Vinko Grgić
AFERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 15:28
Autor: SEEbiz
NOVA GRADIŠKA - Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić upravo je uhićen u svom domu.

Da je SDP pobijedio na proteklim parlamentarnim izborima i da je Davor Bernardić dobio mandat za sastavljanje nove Vlade, jedan od njezinih članova postao bi i Vinko Grgić, aktualni gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik SDP-a, za kojeg je jučer objavljeno da je jedan od osumnjičenih u velikoj akciji USKOK-a i policije zbog kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Grgića je, naime, čekala dužnost ministra graditeljstva, što mu prema spremi i odgovara s obzirom na to da je riječ o diplomiranom inženjeru arhitekture koji je na čelo Nove Gradiške došao na izvanrednim izborima 2016. godine, a mandat je potvrdio pobjedom u prvom krugu redovnih izbora 2017., osvojivši čak 62,04 posto glasova.

Na prošlim parlamentarnim izborima bio je i koordinator SDP-a za V. izbornu jedinicu, ali je na listi stavljen na četvrto mjesto. Na Iblerovu trgu očito su računali da će to biti ulazno mjesto za Sabor, no prevarili su se, ali su Grgića spasili preferencijalni glasovi pa je uspio zadržati saborski mandat. Naime, bio je zastupnik i u prošlom mandatu, ali kao zamjena Predragu Fredu Matiću.

O tome koliko je popularan u Novoj Gradiški dovoljno govori činjenica da je Restart koalicija jedino u tom slavonskom gradu ostvarila pobjedu na parlamentarnim izborima, a sada će se vidjeti što će, zbog ove afere, biti s njegovom popularnošću. Nova Gradiška je, naime, već godinama svojevrsni posljednji bastion SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji. Grgić je prije aktivnog ulaska u politiku vodio svoj arhitektonski ured Entazis u Zagrebu, a onda se na nagovor prijatelja i suradnika iz Nove Gradiške odlučio vratiti u svoj grad i politički aktivirati.

Na redovnim lokalnim izborima 2013. porazio ga je HDZ-ov kandidat Željko Bigović, a onda je na izvanrednima 2016. pobijedio HDZ-ova Dražena Oršulića. Dolaskom na dužnost gradonačelnika upravljačka prava svoje tvrtke prenio je na jedan odvjetnički ured, ali je u tvrtki ostala zaposlena njegova supruga koja je i danas tamo u radnom odnosu. Grgićeva tvrtka radila je dosta poslova ugovorenih putem narudžbenica za Grad Novu Gradišku prije 2013. godine kada je gradonačelnik bio SDP-ov Josip Vuković.

Tagovi: Vinko Grgić, Dražen Oršulić, Dražen Barišić, Janaf, Dragan Kovačević
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE