GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićen Veljko Barbieri jer je pijan pucao u stablo

Uhićen Veljko Barbieri jer je pijan pucao u stablo
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2020 / 13:10
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
MAKARSKA - Makarski policajci su se nemalo iznenadili kada su morali u svoju policijsku postaju dovesti 70-godišnjeg profesora Veljka Barbierija, poznatog hrvatskog gastronomskog stručnjaka i književnika.

On je u Makarskoj u ponedjeljak oko 18 sati u vidno alkoholiziranom stanju ispalio više hitaca u deblo koje se nalazi ispred njegove obiteljske kuće u ulici Šetalište dr. fra Jure Radića.

"Izlaskom na mjesto događaja zatečen je muškarac koji se dovodi u svezu s ovim događajem, a isti se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju. Doveden je u službene prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će bit provedena i pretraga doma. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba." javljaju nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Barbieri je nakon privođenja imao 1,76 promila alkohola u krvi nakon što je podvrgnut alkotestiranju u postaji. Kada su došli u njegovu kuću on je dragovoljno policajcima predao automatsku pušku AK 47, jednu malokalibarsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

U trenutku dok ovo pišemo ugledni gastro stručnjak se još nalazi u PP Makarska a oni koji ga poznaju se čudom ne mogu načuditi ovom njegovom činu.

Nije nepoznato da osim kulinarske i literarne note, Barbieri ima i jaku domoljubnu notu. Domovinski rat ga je zatekao na Visu, na snimanju turističkog promidžbenog dokumentarca. Odmah se pridružio Zboru narodne garde, potom otišao u 156. brigadu, s njom u Stonu, Čepikućama, Čapljini, Dubrovniku, Cavtatu, Konavlima...

Neko vrijeme 1993. bio je u specijalnim analitičkim postrojbama, početkom 1994. već kao časnik za vezu MUP-a i HV-a stigao sam u Pakrac gdje ga je zatekla akcija Bljesak. Zbog zasluga u ratu i kulturnoj obnovi grada proglašen je počasnim građaninom Pakraca.

Kraj rat je dočekao kao bojnik HV-a a neki nam govore da je nakon toga umirovljen u činu pukovnika Hrvatske vojske.Je li iz ovog perioda dolaze oružja koja su nađena u Barbierijevoj kući,pokazat će istraga,a on sam će možda reći policajcima zašto je ovo napravio.

U svakom slučaju mogao bi biti prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tagovi: Veljko Barbieri, Makarska
PROČITAJ I OVO
Preminuo Mile Ćulibrk, kralj pljeskavica
IN MEMORIAM
Preminuo Mile Ćulibrk, kralj pljeskavica
BEOGRAD - U Beogradu je u 78. godini preminuo Mile Ćulibrk, koji je, među ostalim, godinama vodio poznatu ljubljansku gostionicu Čad. Nakon brisanja morao je napustiti Sloveniju i novi dom pronaći u Beogradu.
Tomašević: Nevjerojatno je da Plenković vodi listu HDZ-a za europske izbore
OCJENE
Tomašević: Nevjerojatno je da Plenković vodi listu HDZ-a za europske izbore
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik i koordinator stranke Možemo! Tomislav Tomašević izjavio je kako je nevjerojatno da predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji tvrdi da želi i dalje biti premijer, vodi listu HDZ-a za europske izbore, ocijenivši to izrazom slabosti i nesigurnosti.
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ANALITIČARI
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ZAGREB - "Penava je, jednostavno rečeno, nesuvisli desničar. "
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE