GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićen Vinko Zulim

Uhićen Vinko Zulim
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2022 / 13:39
Autor: SEEbiz
SPLIT - Uhićen je Vinko Zulim, bivši saborski zastupnik HDZ-a i dugogodišnji načelnik Općine Seget.

Zulima, kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, sumnjiče za znatnu štetu u općinskom proračunu, sporno je jelo i piće, odnosno troškovi reprezentacije, te putni troškovi, nešto slično kao u slučaju Nediljka Bubnjara, bivšeg HDZ-ovog načelnika Općine Škabrnja.

Zulim je priveden u službene prostorije, a tijekom dana bi trebao biti ispitan u USKOK-u. Očekuje se da će USKOK tražiti i određivanje istražnog zatvora.

U srpnju ove godine Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za prijetnju protiv Zulima. Radi se o kvalificiranom obliku prijetnje novinaru Slobodne Dalmacije Vinku Vukoviću u vezi s obavljanjem njegovog posla.

DORH je u srpnju objavio obavijest o podignutoj optužnici bez navođenja identiteta. Navode da se osnovano sumnja na to kako je Zulim, tijekom telefonskog razgovora 20. siječnja, revoltiran pitanjem o zapošljavanju njegovog sina u Općini povišenim tonovima Vukoviću najprije uputio uvrede, a potom i ozbiljnu prijetnju, što je kod novinara izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za sebe i obitelj.

Vuković je nazvao Zulima da ga upita je li M.Z., za kojeg se navodi da je zaposlen u Općini, njegov sin. Na to je Zulim planuo i rekao Vukoviću da zna tko je i gdje živi te da ima dvije curice. Vrijeđao ga je nazivima "đubre četničko, smeće udbaško". Spomenuo je i mogućnost dolaska na Vukovićevu adresu stanovanja, na što ga je novinar pitao što bi napravio da dođe. Zulim mu je kazao da bi ga poljubio u čelo, navodi se u optužnici.

Tagovi: Vinko Zulim
PROČITAJ I OVO
Kataklizma u Karlovcu, požar izazvao eksplozije
NEVRIJEME
Kataklizma u Karlovcu, požar izazvao eksplozije
KARLOVAC - Snažno nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske.
Plenković: Izbor v.d. ravnatelja USKOK-a je stvar DORH-a
PREMIJER
Plenković: Izbor v.d. ravnatelja USKOK-a je stvar DORH-a
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je u utorak kako je odabir novog glavnog državnog odvjetnika da vršitelj dužnosti ravnatelja Uskoka bude Sven Mišković stvar DORH-a i nema veze s Vladom.
Propucan automobil sportskog direktora Osijeka
INCIDENTI
Propucan automobil sportskog direktora Osijeka
OSIJEK -  Noćas je propucan automobil sportskog direktora Osijeka, Portugalaca Josea Bota na parkiralištu u Osijeku.
Penava: U većini u kojoj je DP, elemenata SDSS-a ne može biti
JASNA PORUKA
Penava: U većini u kojoj je DP, elemenata SDSS-a ne može biti
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i predstavnici užeg predsjedništva te stranke održali su konferenciju za novinare o političkim aktualnostima. Penava je rekao da Domovinski pokret neće prihvatiti sudjelovanje SDSS-a kao političke stranke u većini.
Sven Mišković novi je v.d. ravnatelj USKOK-a
KARIJERE
Sven Mišković novi je v.d. ravnatelj USKOK-a
ZAGREB - Za vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u utorak je imenovao Svena Miškovića, tužitelja koji je među ostalim javnosti poznat po zastupanju optužbe u slučaju protiv Zdravka Mamića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE