GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićene četiri osobe, jedna je voditelj hitnih intervencija u zagrebačkom komunalnom poduzeću

Uhićene četiri osobe, jedna je voditelj hitnih intervencija u zagrebačkom komunalnom poduzeću
UHIĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 17:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kriminalisti iz Policijskoga nacionalnoga Uskoka (PNUSKOK) iz službe u Rijeci jutros su u koordinaciji s Uskokom, na području Zagreba uhitili četiri osobe od kojih je jedna rukovoditelj trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje

Priopćenje Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti.

'Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva. Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u', stoji u priopćenju.

N1 doznaje da je među uhićenima i voditelj hitnih intervencija u GSKG-u.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, policija sumnjiči šefa hitnih intervencija da je od trojice poduzetnika tražio proviziju od 10% vrijednosti ugovorenog posla s GSKG-om.

Istražitelji su, piše Jutarnji uz nalog istražnoga suca, već 18 mjeseci tajno šefa iz GSKG-a, tajno mu snimajući telefonske razgovore te mu pratili kretanje. Istraga nad njime započela je navodno u siječnju 2020., dakle prije nego je Zagreb pogodio prvi potres, tako da se konkretni poslovi koji se Blaževiću stavljaju na teret teško mogu povezati isključivo uz saniranje nekih oštećenja nastalih potresima.

'Moja saznanja su ista kao vaša. GSKG je tvrtka kćer Holdinga gdje su nužne hitne promjene. Podržavamo sve napore svih istražnih tijela da se uvede red, raščiste sumnijivi poslove. Ako se pokaže da su ti poslovi povezani s kriminalom oko obnove, onda je to dno dna. Uskoro ćemo znati o čemu se radi. Čuo sam se s načelnikom policije i kolegama u novoj upravi Holdinga, ali vjerujem da će kontekst ovih uhićenja uskoro izaći u javnost. I ja sam se žalio na postupanje GSKG-a', rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

USKOK je pak objavio šturo priopćenje na svojim službenim stranicama.

'Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se u odnosu na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv gospodarstva. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost', stoji u priopćenju.

Fotografija: Patrik Macek, Pixsell

Tagovi: USKOK, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
UPOZORENJE
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
ZAGREB - Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića nakon kojega su zakazali press konferenciju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE