GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajina će tužiti tri države Europske unije

Ukrajina će tužiti tri države Europske unije
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2023 / 12:17
Autor: SEEbiz
KIJEV - Ukrajina planira tužiti Poljsku, Mađarsku i Slovačku zbog zabrane uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, rekao je za Politico u intervjuu objavljenom u ponedjeljak ukrajinski trgovinski predstavnik Taras Kačka.

Zabrane vlada triju srednjoeuropskih zemalja imaju za cilj zaštititi vlastite poljoprivrednike od žita iz Ukrajine, nakon ruske blokade ukrajinskih luka na Crnom moru.

Poljska vladajuća stranka posebno želi zaustaviti taj tok jer je njezin uspjeh na izborima 15. listopada usko povezan s podrškom ruralnog stanovništva koje je bilo ogorčeno povećanjem uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda.

“Važno je dokazati da su te radnje pravno pogrešne. I zato ćemo sutra pokrenuti pravni postupak”, rekao je Kačka u nedjelju navečer, dodajući da Kijev planira mjerama uzvratiti protiv izvoza poljskog voća i povrća.

“Bit ćemo prisiljeni uzvratiti i dodatnim proizvodima te bi zabranili uvoz voća i povrća iz Poljske”, rekao je za Politico.

Tri zemlje su se pobunile protiv Europske komisije, koja je prošlog petka odlučila dopustiti prodaju ukrajinskog žita širom EU.

Tagovi: Ukrajina, mAĐARSKA, SLOVAČKA, pOLJSKA, PŠENICA, ŽITO
PROČITAJ I OVO
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
Sin ubio majku na Črnomercu
TRAGEDIJA
Sin ubio majku na Črnomercu
ZAGREB - Na zapadnom dijelu Zagreba jutros se dogodilo ubojstvo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE