GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajinci tvrde: Rusi se ne povlače iz Hersona, žele uvući naše snage u klopku

Ukrajinci tvrde: Rusi se ne povlače iz Hersona, žele uvući naše snage u klopku
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2022 / 21:07
Autor: SEEbiz
KIJEV - Rusi stvaraju iluziju povlačenja iz Hersona kako bi namamili ukrajinske snage na ulične borbe u ključnom južnom gradu, rekla je u subotu Natalia Humeniuk, glasnogovornica ukrajinske vojske.

"Ruske trupe se jako trude uvjeriti sve da se povlače, ali u isto vrijeme vidimo objektivne dokaze da ostaju", rekao je Humeniuk u intervjuu za ukrajinske medije.

“Tamo su stacionirane vojne postrojbe i tu je stacionirano dosta vojne tehnike, a tu su postavljeni i njihovi borbeni položaji. Borbeni položaji koji su postavljeni na lijevoj obali služit će za potporu borbenim položajima na desnoj obali.”

CNN nije neovisno potvrdio Humeniukove tvrdnje.

"Razumijemo da Rusi pokušavaju stvoriti iluziju da ih nema kako bi namamili ukrajinske snage u obližnja naselja, a naselja su obično mjesta gdje se odvijaju teške ulične borbe", rekla je.

"Zbog toga znamo, vidimo i predviđamo kakav nam narativ pokušavaju nahraniti, te u skladu s tim gradimo vlastitu strategiju", istaknuo je Humeniuk.

Prema Humeniuku, Rusi premještaju svoje elitne jedinice i časnike na lijevu obalu rijeke Dnjepar, ostavljajući one na desnoj obali bez mogućnosti da pobjegnu ili se evakuiraju. “Ostavljaju jedinice na desnoj obali da se bore do posljednjeg daha”, rekla je.

Visoki dužnosnik imenovan od strane Moskve primijetio je u četvrtak da će se ruske trupe "najvjerojatnije" povući s položaja u južnom gradu. Ukrajinski dužnosnici su od početka sugerirali da bi ta izjava mogla biti zamka.

Rusija evakuira građane iz grada. Moskva ovaj potez opisuje kao vitalan za javnu sigurnost. Kijev je evakuacije usporedio s prisilnim preseljenjem.

Prošlog mjeseca jedan je stanovnik opisao situaciju u Khersonu kao napetu, s ljudima "emocionalno iscrpljenim", ulicama praznima od sredine poslijepodneva i ruskim vojnicima koji su često viđeni u civilnoj odjeći.

Tagovi: rat u Ukrajini, Herson, Natalia Humeniuk, ukrajinska vojska
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE