GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajinci uništili ruski vojni aerodrom na Krimu

Ukrajinci uništili ruski vojni aerodrom na Krimu
DUBOKO UNUTAR KRIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2022 / 17:00
Autor: SEEbiz / index.hr
KIJEV - Po svemu sudeći, izgleda da su Ukrajinci uspjeli pogoditi važan ruski vojni aerodrom duboko na okupiranom poluotoku Krim.

Guardian piše da bi se moglo raditi o jako važnom udaru jer se radi o regiji koju je Moskva smatrala najvećim dijelom sigurnom od ukrajinskih napada.

Snimke objavljene danas prikazuju seriju vrlo velikih eksplozija u zrakoplovnoj bazi Saki, koja se nalazi oko 200 kilometara od linije bojišnice na jugu Ukrajine. Ruska zračna baza nalazi se kod sela Novofedorivka te je povezana s operacijama ruske Crnomorske flote, prenosi Index.

Ono što je posebno važno u vezi ovog napada je lokacija mete, koja sugerira da su Ukrajinci koristili oružje velikog dometa, možda čak balističke projektile, ali i da su nedavni ukrajinski udari na rusku protuzračnu obranu onemogućili Rusima da presretnu rakete koje su pale na bazu.

Bivši savjetnik čelnika ukrajinske vojne obavještajne službe tvrdi da je napad izvršen dalekometnim projektilima, ali to još uvijek nije potvrđeno.

Profesor strateških studija na britanskom Sveučilištu St Andrews na Twitteru je objavio: "Ovo što Ukrajinci čine je izuzetno važno. Pokazujući da mogu napasti Krim, Ukrajinci će još više razvući ruske defanzivne kapacitete. Rusi će sad morati štititi znatno veće područje u pozadini".

Tagovi: rat u Ukrajini, Krim, ukrajinska vojska, ruska vojna baza
PROČITAJ I OVO
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
PRIJETNJE
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
TEHERAN - Sve više visokih dužnosnika Irana upozorava, kako Izrael tako i Zapad, na posljedice moguće izraelske odmazde zbog povijesnog napada.
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
OSUDA
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
MOSTAR - Srpski predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na hrvatske državljane u Pančevu ocijenivši taj izgred nedopustivim i nečim što se ne smije događati u budućnosti.
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
IZBORI
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
ZAGREB - U inozemstvu, gdje se izbori za Hrvatski sabor održavaju dva dana, u utorak i srijedu, u utorak su otvorena sva biračka mjesta određena za izbore, pa i ona u Dohi i Dubaiju, u kojima je vrijeme izrazito loše.
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE