GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umag ostvario rekordno 3-milijunto noćenje

Umag ostvario rekordno 3-milijunto noćenje
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2023 / 17:01
Autor: SEEbiz
UMAG - Umag, koji već dugi niz godina ulazi u top 5 destinacija u Hrvatskoj po rezultatima turističkog prometa, ove je godine ostvario bitan iskorak - u srijedu je po prvi put u povijesti ostvario tri milijuna noćenja, izvijestili su u četvrtak iz Grada Umaga.

Ove rabljene automobile vozite bez brige i problema uz „CARE FREE“ jamstvo do 30 dana

Kako navode iz gradske uprave, na isti dan prošle je godine bilo 2.778.708 noćenja, a u cijeloj je 2022. godini ostvareno 2.847.000 noćenja. Od 1. siječnja do 4. listopada ove godine, pak, ostvareno je 536 tisuća dolazaka, što je za osam posto više te 3.003.000 noćenja što je također za osam posto više nego lani u istom razdoblju.

Najveći broj noćenja ostvaren je s tradicionalnih emitivnih tržišta, na prvom mjestu njemačkog, zatim slovenskog, austrijskog, češkog, talijanskog i hrvatskog. Posebno mjesto zauzimaju domaći gosti koji su ostvarili za čak 30 posto više noćenja nego u 2022. godini, ističu iz Umaga.

U mjesecu kolovozu na području destinacije Umag ostvareno je 122.000 dolazaka, što je za dva posto više i 898.000 noćenja, odnosno četiri posto više nego lani u istom mjesecu, a prema podacima istarske Turističke zajednice Umag je bio jedina destinacija u Istri s rastom noćenja u odnosu na mjesec kolovoz 2022. godine. Na razini Hrvatske, Umag je bio na četvrtom mjestu po ostvarenim noćenjima u kolovozu, a to je i u kumulativu od siječnja do kolovoza.

"Trenutno je registriranih 9.100 ležajeva u komercijalnom privatnom smještaju. Po mom mišljenju, problem nisu registrirani iznajmljivači u komercijalnom privatnom smještaju, već ogroman broj objekata koji se vode kao nekomercijalan smještaj stranih vlasnika, a u biti se u većini slučajeva radi o iznajmljivanju na crno", naglasio je direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović dodavši kako "destinacija Umag je po mnogočemu specifična destinacija, ali su svjesni da Umag nema kulturno povijesne spomenike kao neke druge destinacije te se upravo iz tog razloga grad mora još više truditi kako bi privukao goste izvan perioda glavne sezone".

Po njegovim riječima, vrhunac sezone je Plava laguna Croatia Open Umag teniski turnir s 33 godine tradicije, da bi Umag i u posezoni nastavio biti domaćin teniskim turnirima, biciklističkim kampovima i nogometnim turnirima.

Tagovi: Umag, istra, turizam
PROČITAJ I OVO
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE