GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upravni sud: Tomašević i zamjenici nisu povrijedili zakon imenovanjima u Holdingu

Upravni sud: Tomašević i zamjenici nisu povrijedili zakon imenovanjima u Holdingu
PRAVORIJEK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2022 / 11:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravni sud u Zagrebu poništio je odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, koje je u siječnju ove godine ocijenilo da su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici povrijedili zakon imenovanjima u Zagrebačkom holdingu.

Sud je u presudi od 31. listopada proglasio nezakonitom odluku Povjerenstva da su Tomašević i njegovi zamjenici imenovanjima u Holdingu povrijedili članak 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Naime, sud smatra da ne postoji pravna osnova po kojoj bi se utvrdila povreda zakona, navode u presudi.

Radi se o imenovanjima Nikole Vukovića i Ante Samodola, a kasnije Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave Holdinga, te imenovanjima Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora.

Iz odluke proizlazi da imenovanje čelnih ljudi Holdinga bez prijedloga Gradske skupštine ne predstavlja povredu zakona, što je ranije utvrdilo povjerenstvo.

Povjerenstvo je postupak protiv Tomaševića i zamjenika pokrenulo na temelju anonimne prijave. Osporenu odluku donijeli su u siječnju ustvrdivši da su imenovanjima povrijedili članak 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer su te odluke donijeli bez prethodnog prijedloga Gradske skupštine.

Pritom dužnosnicima nisu izrekli nikakve sankcije jer one nisu bile predviđene novim Zakonom o sprečavanju sukoba interesa.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Upravni sud, Grad Zagreb, Zagrebački holding, Ante Samodol, Nikola Vuković
PROČITAJ I OVO
Golob potpisao sporazum i odrekao se milijunske nagrade
SPORAZUM
Golob potpisao sporazum i odrekao se milijunske nagrade
LJUBLJANA - Premijer Robert Golob, prema neslužbenim informacijama Dela, potpisao je sporazum kojim se odriče milijunske nagrade za poslovnu uspješnost koju bi dobio kao bivši prvi čovjek Gen-I-ja. Najavio je da će ga donirati u dobrotvorne svrhe. Neki drugi članovi uprave još nisu potpisali ugovor, piše danas list.
MUP: Sljedeći tjedan dulja čekanja na granici sa Srbijom i BiH
UPOZORENJE
MUP: Sljedeći tjedan dulja čekanja na granici sa Srbijom i BiH
ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava putnike koji putuju preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske da će se u noćnim satima između 7. i 8. veljače (utorak i srijeda) provesti redovno održavanje Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom (NISUDG).
Ustavni sud ukida Zakon o izbornim jedinicama?
NAPOKON ODLUKA
Ustavni sud ukida Zakon o izbornim jedinicama?

ZAGREB - Ustavni sud u utorak će održati sjednicu na kojoj će se, među ostalim, konačno izjasniti o važećim izbornim jedinicama za parlamentarne izbore, piše u subotu Večernji list.

Mediji u EU: Isporukom teških tenkova Zapad ušao u rat s Rusijom
ISPORUKA
Mediji u EU: Isporukom teških tenkova Zapad ušao u rat s Rusijom
BRUXELLES - Iako Berlin i Pariz to oštro demantiraju, neki mediji i političari u Europskoj uniji smatraju da su isporukom najsmrtonosnijih tenkova Ukrajini Europa i NATO ušli u izravan rat s Rusijom, što znači veliku opasnost od izbijanja oružanog sukoba na cijeli stari kontinent.
Vindman: Nastavi li se ovako, nuklearni rat postaje stvarnost
UPOZORENJE
Vindman: Nastavi li se ovako, nuklearni rat postaje stvarnost
NEW YORK - Ako bi Sjedinjene Države i Zapad što je brže moguće pružili Ukrajini sva oružana sredstva i logističku podršku potrebnu za pobjedu u ratu protiv ruskih snaga, moguće je da bi Moskva pod pritiskom kredibilne prijetnje pristala na mirovne pregovore i zaustavila rat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE