GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upravni sud zabranio radove na Lapadskoj obali u Dubrovniku

Upravni sud zabranio radove na Lapadskoj obali u Dubrovniku
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 20:49
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Upravni sud u Splitu donio je mjeru privremene zabrane radova na Lapadskoj obali u Dubrovniku do pravomoćne presude po tužbi tvrtke Laguna Trade Franja Pašalića, protiv koje je dubrovački gradonačelnik Mato Franković u petak najavio tužbu zbog naknade štete.

Franković je na izvanrednoj konferenciji za medije izjavio kako se Laguna Trade pred sudom žalila na odluku Ministarstva graditeljstva o odbijanju statusa stranke u postupku izdavanja građevinske dozvole za projekt rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, gdje se nalazi i njihova Marina Frapa.

„Zaustavljaju se radovi jer im nije priznat status. Pravno nebulozna situacija. Laž je navod iz rješenja da je riječ o osporenoj građevinskoj dozvoli jer je pravomoćna. Uložit ćemo žalbu kako bismo zaštitili javni interes i uvjeren sam da ćemo biti uspješni“, ustvrdio je Franković.

Najavio je kako će, ukoliko radovi budu zaustavljeni i na sat vremena, Grad Dubrovnik kao oštećena strana podnijeti odštetni zahtjev prema tvrtki Laguna Trade u iznosu od 70 milijuna kuna državnih i europskih sredstava.

„Šteta je jasna i mjerljiva za gradski proračun. A temeljni kapital tvrtke Laguna Trade je manji od tog iznosa“, rekao je Franković.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije, ali Franković vjeruje da financiranje neće biti ugroženo.

„Ja sam legalist i provest ću odluku o zatvaranju radova. Ali sam duboko uvjeren u ispravnost naših postupaka. Vjerujem da ćemo uspjeti završiti projekt na vrijeme. Kontaktirali smo agenciju za ugovaranje sredstava EU. Rok za korištenje sredstava je do kraja 2023. godine i oni vjeruju da će se sve dotad riješiti“, istaknuo je dubrovački gradonačelnik.

Franković je upozorio kako na adresu Grada Dubrovnika još nije stiglo službeno rješenje suda, već je on od anonimnog izvora dobio radnu verziju odluke. Smatra to prvorazrednim skandalom zbog kojeg je prosvjedovao kod predsjednika suda i ujedno suca u predmetu Silviju Čoviću.

„Kako je moguće da tvrtka Laguna Trade posjeduje radnu verziju i da se može zloupotrijebiti, posebno što nemamo službeno saznanje da se ovaj upravni spor uopće vodi, i to žurno, a bez rasprave i očitovanja nadležnog ministarstva ili Grada Dubrovnika?“, pitao je, između ostalog, u dopisu Franković predsjednika suda.

Dubrovački gradonačelnik na koncu je citirao odredbe Statuta Dubrovačke Republike u kojima se sucima brani da jedu i piju sa svojim strankama.

„Google sve pamti pa provjerite s kim je sudac bio na ručku“, rekao je Franković i građanima poručio kako ga nikakva sila neće spriječiti u provedbi projekta Lapadske obale, za što očekuje i potporu svih drugih kandidata u kampanji.

Tagovi: Lapadska obala, Dubrovnik, Franjo Pašalić, Mato Franković, Laguna Trade
PROČITAJ I OVO
Todorović: U Slobodi eksplodirao magacin sa barutom
OTKRIĆA
Todorović: U Slobodi eksplodirao magacin sa barutom
ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da je nakon sinoćnje ekspolozije u krugu fabrike "Sloboda" situacija stabilna i da je zbog predostrožnosti naređena evakuacija oko 150 domaćinstava, čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini fabričkog kruga.
Hrvatska kreće u veliki projekt gradnje i proširivanja škola, mnogi programi bit će ukinuti
ŠKOLE
Hrvatska kreće u veliki projekt gradnje i proširivanja škola, mnogi programi bit će ukinuti
ZAGREB - Ministarstvo znanosti i obrazovanja formirat će radnu skupinu zaduženu za osmišljavanje modela cjelodnevne nastave i prijedlog izmjene zakonodavnog okvira kojim će se uvesti novi model i biti dovršen do kraja ove godine.
Klimatske promjene ostavile golemi trag na šumama Gorskog kotara
LOŠE VIJESTI
Klimatske promjene ostavile golemi trag na šumama Gorskog kotara
DELNICE - Klimatske promjene ostavile su golemi trag na šumama Gorskog kotara koji zbog toga gubi na turističkoj vrijednosti, upozorili su stručnjaci.
Brazil drugi na svijetu po broju umrlih od koronavirusa
ŽRTVE
Brazil drugi na svijetu po broju umrlih od koronavirusa
BRAZILIJA - Brazil je postao druga država na svijetu koja je zabilježila više od pola milijuna smrtnih slučajeva od koronavirusa.
Nova eksplozija u Slobodi, gradonačelnik Čačka naredio hitnu evakuaciju građana
EKSPLOZIJA
Nova eksplozija u Slobodi, gradonačelnik Čačka naredio hitnu evakuaciju građana
ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naredio je da se hitno evakuišu svi građani koji žive u neposrednoj blizini fabrike, javlja reporter Nova.rs.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE