GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ured predsjednika: Vlada obmanjuje javnost, Plenković nije poslao dopis

Ured predsjednika: Vlada obmanjuje javnost, Plenković nije poslao dopis
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 14:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ured predsjednika Republike objavio je u nedjelju da premijer Plenković nije poslao dopis predsjedniku Milanoviću u svezi sa sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost te ustvrdio da Vlada obmanjuje javnost.

Ured Predsjednika Republike Hrvatske "može samo ponoviti lako provjerljivu činjenicu: predsjednik Republike Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića nikakav prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost", navodi se u priopćenju za javnost pod naslovom "Vlada obmanjuje javnost, premijer Plenković nije poslao dopis predsjedniku Milanoviću".

"Tvrditi drugačije, kao što to putem Twittera čine iz Vlade, već viđeni je primjer yutelovskog obmanjivanja javnosti. A taman smo mislili kako s Trumpom u povijest odlazi i praksa tviteraškog fabriciranja alternativnih činjenica. Zato", poručeno je, "neka Vlada objavi, ako postoji, taj dopis predsjednika Vlade Plenkovića upućen predsjedniku Republike Milanoviću, naše dopuštenje ima".

Ured Predsjednika ističe da je dobro, još u petak, provjerio pristiglu poštu. Dobili smo raznih pisama, ali dopis predsjednika Vlade nije bio među njima, priopćio je Ured predsjednika Republike koji Uredu predsjednika Vlade kaže kako "bi bilo korisno da bolje provjeri što piše u zakonu, tko i kako dogovara sazivanje sjednice VNS-a".

"Budući da poštivanje zakona Vladi nije jača strana, u što smo se uvjerili, podsjetit ćemo ih još jednom: prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice VNS-a zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za VNS obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost", stoji na kraju priopćenja za javnost iz Ureda predsjednika RH.

Nakon što je u subotu iz Ureda predsjednika RH priopćeno da predsjednik Milanović nije dobio od premijera prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, glasnogovornik Vlade Marko Milić poručio je Uredu Predsjednika kako bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu. "Tvrditi da nije stigao prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost je neozbiljno", poručio je Milić u odgovoru na priopćenje iz Ureda Predsjednika RH.

"U Uredu predsjednika RH bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Vlade Zvonimira Frke Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen Uredu predsjednika u 19 i10", napisao je glasnogovornik Vlade na twitteru. Napomenuo je da je u dopisu ponuđeno nekoliko mogućih termina za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost sljedećeg tjedna.

Tagovi: Ured predsjednika, Vlada RH; Zoran milanović, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE