GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

USKOK pokrenuo istragu protiv Gzima Redžepija

USKOK pokrenuo istragu protiv Gzima Redžepija
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 17:16
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Gzim Redžepi (45), bliski suradnik pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je bio s njim kada je Bandiću pozlilo, te ga je pokušao reanimirati, osumnjičen je za trgovinu utjecajem. Ne navodeći njegovo ime, USKOK je priopćio da je protiv njega zbog toga pokrenuo istragu.

Redžepi se sumnjiči, da je koncem kolovoza 2020. koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, te činjenicu da je bio čovjek od povjerenja Milana Bandića pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.

Riječ je o slučaju koji se bavio izmjenom odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju. Nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja kako bi se odlučilo s kojim će s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, Redžepi je, kako se sumnja, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koju je osnovao Grad Zagreb, odnosno zaposlenik je bolnice na čije poslovanje Redžepi, kako se sumnja, može utjecati. Stoga se sumnjiči da je inicirao sastanak s vještakom kako bi osigurao da njegov nalaz odgovara ocu djeteta, odnosno da vještačenje bude u njegovu korist te da se tako utječe na ishod sudskog postupka u njegovu korist.

Tijekom sastanka Redžepi je, kako se sumnja, vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, odnosno ocem djeteta. Pri tome je isticao da je riječ o kvalitetnoj osobi koja je uz to donirala novac Gradu Zagrebu. Naveo je i da je riječ o čovjeku koji je dobar otac, čime je kako se sumnja, neizravno aludirao da se treba izraditi nalaz u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku u tom predmetu donijeti. No vještak nije htio postupiti tako, već je htio postupiti isključivo po pravilima struke, pa je rekao Redžepiju da će se izuzeti iz predmeta, na što je Redžepi negodovao, kazavši da ga ne zadovoljava takav razvoj događaja.

Tagovi: Gzim Redžepi, USKOK, Milan Bandić, trgovina utjecajem
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE