GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uskrsna čestitka kardinala Bozanića: Svi u dubini srca žele mir

Uskrsna čestitka kardinala Bozanića: Svi u dubini srca žele mir
ČESTITKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 17:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u subotu je čestitao Uskrs svim vjernicima i ljudima dobre volje te naglasio kako svi ljudi u dubini srca žele mir.

Podsjećajući na Isusove riječi, koje je neposredno prije svoje muke, smrti i uskrsnuća, rekao svojim učenicima: 'Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje', kardinal Bozanić je istaknuo kako svi u dubini svoga srca žele mir.

"Tu čežnju osjećamo osobito u ovom vremenu, snažno obilježenu ratnim stradanjima i žrtvama u Ukrajini. Svjedoci smo kako se šire patnje zbog stvaranja, unošenja te podržavanja nemira i straha", naglasio je.

"U toj zastrašujućoj buci rata svi govore da se zalažu za mir i da žele uspostaviti mir. Ali kako?", upitao je te pozvao na molitvu.

"Dok suosjećamo sa žrtvama rata, u kojem su ukrajinski narod i ukrajinski državljani prisiljeni braniti svoje živote i živote svojih bližnjih, slobodu i demokratsko pravo na samoodređenje, molimo za sve koji mogu i žele stvarno pomoći u uspostavi pravednoga mira".

Bozanić je naglasio kako "Uskrsnuli Gospodin dolazi osloboditi nas strahova koji drže zaključana vrata našega srca za novost mira, ljubavi i nade".

"Ako Isusu dopustimo, On ih otvara, ozdravlja nas i spašava", naveo je te dodao kako je Uskrsni dar mira "unutarnja preobrazba našega srca, našega života".

"Ona se suprotstavlja strahu, nesigurnosti, uznemirenosti i tjeskobi. Isusov se mir uvijek tiče ljudskoga srca i dostojanstva čovjeka koje je ljudima darovano, a nisu ga sami postigli. Istinski mir pripada svima koji se odvaže ući u dubinu bića i pronaći Božju sliku na koju smo stvoreni, a koja je tako često unakažena ljudskom zloćom i mržnjom, grijehom", poručio je.

Za kršćane je, dodao je, istinski smisao Uskrsa upravo prisutnost pravoga Boga i pravoga čovjeka, koji je pobijedio i tjelesnu i duhovnu smrt u koju vodi grijeh. "Ta prisutnost čovjeku daruje takav odnos prema životu da u njegovoj dramatičnosti ne bude uništen, i da u trpljenjima ne prevlada neuspjeh", naveo je.

"Prvi je dar Otkupljenja upravo mir, kao plod Kristove pobjede nad grijehom i smrću. To je mir Spasiteljeve ljubavi od koje nas ništa ne može rastaviti. On je duboki osjećaj ljudskoga srca da smo u Božjim rukama. To je istinska radosna vijest koja mijenja svijet, obilježen sukobima koji razdiru čovječnost i čovječanstvo", istaknuo je kardinal Bozanić naglasivši da je "Kristov Uskrs u ljudsku povijest unio neslućene prostore pomirenja, konačnu mogućnost za čovječanstvo koje želi izaći iz vrtloga zla".

Kardinal Bozanić rekao je i kako dar mira kao jedan od svojih najizvrsnijih plodova ima radost.

"Molimo stoga: Gospodine, ne uskrati nam milost da te vidimo u svom životu i jačaj nas svojim Duhom da drugima budemo i darujemo tvoj mir. S tim mislima i željama čestitam Uskrs vama, braćo i sestre, koji vjerujete u Isusovo uskrsnuće, i svim ljudima dobre volje. Sretan vam Uskrs!", napisao je Bozanić u Uskrsnoj čestitki.

Tagovi: Josip Bozanić, Uskrs
PROČITAJ I OVO
Izrael osudio odluku Slovenije da prizna palestinsku državu
REAKCIJE
Izrael osudio odluku Slovenije da prizna palestinsku državu
TEL AVIV - Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je odluku Slovenije donesenu u četvrtak da prizna neovisnu palestinsku državu.
Slovenija priznala Palestinu
PRIZNANJE
Slovenija priznala Palestinu
LJUBLJANA - Slovenska vlada objavila je da se pridružuje nevelikom broju europskih država koje priznaju palestinsku državnost.
Izraelska vojska zauzela cijelu granicu između Gaze i Egipta
POTEZI
Izraelska vojska zauzela cijelu granicu između Gaze i Egipta
TEL AVIV - Izraelske snage preuzele su kontrolu nad tampon zonom duž granice između pojasa Gaze i Egipta, priopćilo je u srijedu vojska te zemlje, dajući Izraelu efektivnu vlast nad cijelom kopnenom granicom palestinske teritorije.
Elon Musk mogao bi postati Trumpov politički savjetnik
OPCIJE
Elon Musk mogao bi postati Trumpov politički savjetnik
WASHINGTON - Donald Trump razmatra izbor milijardera Elona Muska za političkog savjetnika ako republikanski predsjednički kandidat ponovno osvoji Bijelu kuću na izborima u studenom, izvijestio je u srijedu Wall Street Journal (WSJ), pozivajući se na ljude upoznate s razgovorima.
Trupković pušten iz istražnog zatvora, razriješen je važne funkcije
ISTRAGA
Trupković pušten iz istražnog zatvora, razriješen je važne funkcije
ZAGREB - Davor Trupković koji je bio pomoćnik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek pod istragom je zbog sumnje u povezanost s malverzacijama kod obnove nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE