GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ustavni sud usvojio ustavnu tužbu Mirka Norca

Ustavni sud usvojio ustavnu tužbu Mirka Norca
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 10:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ustavni sud usvojio je ustavnu tužbu Mirka Norca Keve u vezi sa sporom u kojem je presuđeno da u povodu regresnog zahtjeva Republike Hrvatske mora platiti 156.030 kuna odštete isplaćene potomcima žrtava ratnog zločina pogubljenih na Lipovoj glavici kod Perušića 18. ožujka 1991. godine.

Kako Norac nije prihvatio ponuđeno mu mirno rješenje spora, tužen je te je pozvan da u roku od 30 dana podnese odgovor na tužbu. Sudu se vratila povratnica prema kojoj je Norcu tužba dostavljena 27. kolovoza 2018. i u danom roku do 26. rujna odgovor nije poslan na sud. Stoga je donesena tzv. presuda zbog ogluhe te je uz sporni iznos Norac osuđen i na plaćanje troška od 2500 kuna, piše Večernji list.

Međutim Norac je prigovorio da nije primio tužbu i da nije on potpisao preuzimanje tužbe pa je predložio tzv. povrat u prijašnje stanje i u istom podnesku podnio žalbu na prvostupanjsku presudu. Norčevi odvjetnici Vinko i Ivan Adžić tvrdili su da usporedbom njegova stvarnog, a inače karakterističnog potpisa, sa spornim na dostavnici proizlazi da to nisu potpisi iste osobe.

Ustavni sud utvrdio je da je drugostupanjski sud, Županijski sud u Zadru, trebao odgovoriti Norcu na prigovor da je došlo do bitne povrede njegovih postupovnih prava. Ustavni sud zaključio je da se ne može smatrati da se Norac nedvojbeno odrekao prava na sudjelovanje u postupku. Tri suca izdvojila su svoje mišljenje, jer Lovorka Kušan, Andrej Abramović i dr. sc. Goran Selanec ne slažu se s odlukom većine. Po njima, ne može se odlučivati o jednom pravnom lijeku zbog prigovora iz drugog pravnog lijeka, a i za njih usporedbom nema razlike izme

Tagovi: Udstavni sud RH, Mirko Norac, Lovorka Kušan, Andrej Abramović, Goran Selanec
PROČITAJ I OVO
Steve Bannon mora u zatvor
EPILOG
Steve Bannon mora u zatvor
WASHINGTON - Bivši savjetnik Donalda Trumpa, Steve Bannon, mora doći u zatvor do 1. srpnja kako bi odslužio četveromjesečnu kaznu zbog nepoštivanja Kongresa, rekao je u četvrtak savezni sudac.
HDZ vodi, u Europski parlament ulazi najviše pet stranaka
ZADNJA ANKETA
HDZ vodi, u Europski parlament ulazi najviše pet stranaka
ZAGREB - Dnevnik Nove TV objavio je posljednju predizbornu anketu prije izbora za Europski parlament.
Dabro o Bartulici: Dužan je to iznijeti van, dokazati sve što je bilo
STAVOVI
Dabro o Bartulici: Dužan je to iznijeti van, dokazati sve što je bilo
ZAGREB - Glavni tajnik DP-a i ministar poljoprivrede Josip Dabro izjavio je da je DP-ov saborski zastupnik i stranački kandidat na izborima za Europski parlament Stephen Nikola Bartulica u javnosti treba objasniti sve o svom kreditu i primanjima, te Dabro smatra da Bartuličin slučaj neće naštetiti DP-u.
Bačić: Bilo bi nužno da Bartulica obrazloži svaku stavku svoje imovine
JASNA PORUKA
Bačić: Bilo bi nužno da Bartulica obrazloži svaku stavku svoje imovine
ZAGREB - Slučaj imovine zastupnika Domovinskog pokreta Stephena Bartulice nije zaobišao ni sjednicu Vlade.
Četvero poginulih u sudaru vlakova u Češkoj
TRAGEDIJA
Četvero poginulih u sudaru vlakova u Češkoj
PRAG - U sudaru putničkog i teretnog vlaka u češkim Pardubicama u srijedu kasno navečer najmanje je četvero poginulih i na desetke ozlijeđenh, prenose češki mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE