GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vagić: U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata

Vagić: U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 20:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Koordinator stacionara u Areni Zagreb Davor Vagić najavio je u četvrtak da se u sljedećim danima, s obzirom na stanje u KB Dubrava i Klinici za infektivne bolesti, očekuju veći priljev pacijenata pa pojačavaju broj osoblja.

"Mi očekujemo s obzirom na situaciju u bolnicama u Zagrebu, povećani priljev pacijenata. Ovo što se događa je planski idemo prema tome da možemo zbrinjavati potreban broj pacijenata", kazao je Vagić za RTL.

Najavio kako sutra u Arenu Zagreb dolaze 20 medicinskih sestara iz KB Sestre milosrdnice, te istaknuo da je u Areni trenutno 33 pacijenta, a dosad ih je otpušteno 12.

Vagić, koji je izrazio sućut obitelji umrlog pacijenta, ponovio je kako je u ponedjeljak 30. studenog u Areni umro pacijent od posljedica maligne bolesti, a ne od posljedica zaraze koronavirusom.

Iz Operativnog stožera Arene prije su priopćili da je zaraza pacijentu utvrđena rutinskim testiranjem, ali nije imao simptome covida-19 i nije umro od posljedica te bolesti.

Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb.

"Pacijent je premješten u Arenu zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a kako je Arena sastavnica KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli je smješten upravo u tu ustanovu", priopćio je, uz ostalo, operativni stožer Arene.

Vagić je za RTL rekao da ministar zdravstva Vili Beroš nije bio obaviješten o smrti pacijenata u Areni jer to nije bio događaj koji bi bio ''problematičan'' u bilo kojem smislu.

Tagovi: Davor Vagić, Arena Zagreb, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE