GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Val omikrona poharao škole

Val omikrona poharao škole
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2022 / 11:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U samo pet dana od ponedjeljka do petka broj zaraženih učenika osnovnih i srednjih škola porastao je za 67,5 posto, dok je broj učenika u samoizolaciji porastao više od dvostruko, odnosno 118 posto.

Na C modelu nastave zadnjeg dana radnog tjedna bile su 184 škole, od njih ukupno 1313. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako je povećan broj izolacija i samoizolacija u skladu s dnevno oboljelima te da se broj pozitivnih školaraca cijelo vrijeme zadržava na oko 15 posto ukupno pozitivnih.

Napominju i da neće biti prelaska na C model na nacionalnoj razini, nego da je odluka spuštena na županije, odnosno na ravnatelje škola koji ovisno o brojevima odlučuju je li moguće organizirati nastavu pa A modelu. Naime, velik broj škola nema niti jednog zaraženog učenika pa stoga, smatraju, nema smisla da ta djeca prate nastavu online.

Što se tiče pozitivnih učenika, u ponedjeljak ih je bilo 7095, dok je u petak ta brojka bila 11.885. Osnovne škole bilježe veći broj pozitivnih, konkretno u pet dana je broj aktivno oboljelih povećan za 4118, odnosno čak 88,5 posto. U srednjim školama je povećanje izolacija u tom razdoblju za 31,2 posto, odnosno brojčano 762 više aktivno oboljelih.

Samoizolacije bilježe još više postotke, tako je u osnovnim školama u samoizolaciji čak 131 posto učenika više, a u srednjim za 81,1 posto. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja napominju da je broj učenika u samoizolaciji vrlo vjerojatno i viši.

"Zbog velikog broja samoizolacija, djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ne stignu unijeti sve podatke pa brojke o samoizolaciji treba uzeti sa zadrškom", napominju. To je i logično jer i brojevi iz opće populacije govore o tome da službe ne stižu, uz i po 17 tisuća dnevno oboljelih doći i do njihovih kontakata, piše novinarka Jutarnjeg lista Ivana Krnić.

Tagovi: omikron, omicron, koronavirus, Svjetska zdravstvena organizacija
PROČITAJ I OVO
Biden: Senat ne može izbjeći institut filibustera i zaštititi pravo na pobačaj
POBAČAJ
Biden: Senat ne može izbjeći institut filibustera i zaštititi pravo na pobačaj
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak skupini demokratskih guvernera da u Senatu nema dovoljno glasova da se izbjegne institut 'filibustera' (opstrukcijske taktike) kako bi se nakon odluke Vrhovnog suda, koji je srušio presudu Roe protiv Wade, zaštitilo pravo na pobačaj.
Plenković o Milanoviću: Jedino što je pokazao jest da je spreman zloupotrijebiti Hrvate u BiH
PREMIJER
Plenković o Milanoviću: Jedino što je pokazao jest da je spreman zloupotrijebiti Hrvate u BiH
OSIJEK - “Sve što je napravio jest da je dao lažnu nadu našim ljudima tamo. Kad je prvi put ta ideja o blokadi Finske i Švedske bila na stolu, rekao sam, otiđi u Madrid, reci to”, rekao je.
Povećana koncentracija prizemnog ozona u Zagrebu
OPASNO
Povećana koncentracija prizemnog ozona u Zagrebu
ZAGREB - Grad Zagreb savjetuje djeci, trudnicama, starijim građanima, kroničnim respiratornim i plućnim bolesnicima da ne izlaze na otvoreno zbog prekoračenja praga obavješćivanja za prizemni ozon od 180 mikrograma po kubičnom metru, koje je zabilježeno u petak od 12,30 sati.
Revizori: Europska komisija previše sluša šačicu konzultanata
OCJENE
Revizori: Europska komisija previše sluša šačicu konzultanata
BRUXELLES - Europska komisija previše se oslanja na nekolicinu konzultantskih tvrtki, utvrdio je Europski revizorski sud (ECA) u izvješću, upozorivši na brojne 'rupe' u propisima i na moguće sukobe interesa.
Milanović: Plenković i dvorske lude odlučili ne boriti se za naše interese
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković i dvorske lude odlučili ne boriti se za naše interese
ZAGREB - “Ministar koji je stručnjak za kafilerije me htio navući da ja tamo potpisujem neki protokol. Pa ja to ne bih nikad potpisao, ni s punomoći vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE