GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vanđelić na izlaznim vratima

Vanđelić na izlaznim vratima
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2021 / 09:54
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Damir Vanđelić više neće biti ravnatelj Fonda za obnovu, tvrde neslužbeno izvori iz HDZ-a, piše u srijedu Jutarnji list.

"On sto posto ide, samo je pitanje na koji način će otići i u kakvom aranžmanu. Onog trenutka kad se počeo baviti politikom, više nije taj koji može doprinijeti obnovi nakon izmjena zakona i to je gotova priča", tvrdi Jutarnjem listu jedan sugovornik iz HDZ-a.

Dodaje kako će se sasvim sigurno paziti na zakonske propise kod njegove smjene te da se traži zamjena za njega, ali se još ne zna tko će to biti.

Naime, ravnatelja smjenjuje upravno vijeće na čijem je čelu ministar Darko Horvat i gdje vlada ima većinu. No, prema statutu fonda, ravnatelj može biti razriješeni prije isteka vremena na koje je imenovan samo pod posebnim okolnostima, ako sam to zatraži, ako teško krši ugovor o radu, ako ne postupa sukladno aktima fonda ili ne izvršava odluke, ako nesavjesnim ili nepravilnim radom prouzroči fondu veću štetu ili ako zanemaruju ili nesavjesno obavlja svoje dužnosti tako da su nastale ili mogu nastati veće smetnje u obavljanju djelatnosti fonda.

Prije donošenja odluke o razrješenju, ravnatelju se mora dati mogućnost da se izjasni o razlozima za razrješenje i tu odluku može pobijati tužbom na sudu ako smatra da nisu postojali razlozi za smjenu.

Da su nezadovoljni načinom suradnje s Vanđelićem, potvrđuju i sugovornici iz vlade, navodi dnevnik. Kulminacija je to sukoba između Vanđelića i ministra graditeljstva Darka Horvata, a prvenstveno premijera Andreja Plenkovića, koji je prije desetak dana poslao oštru poruku šefu fonda da se izvoli više baviti svojim poslom, a manje politikom.

Iz nedavnih izjava premijera i ministra graditeljstva oko Vanđelića da se iščitati kako im je prekipjelo stalno odgovarati na njegove kritike i kako nisu zadovoljni s njim. "Smjena nije isključena", odgovara Jutarnjem listu izvor iz vlade, navodeći da su nezadovoljni zbog načina suradnje i dosad ostvarenim rezultatima.

Dnevnik podsjeća i da je sukob Vanđelića s vrhom vlade i HDZ-a počeo kada je odbio biti njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Tagovi: Damir Vanđelić, Fond za obnovu, Darko Horvat, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE