GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vanđelić neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

Vanđelić neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 22:41
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu nakon potresa, ipak neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, doznaje Jutarnji list, a svoju odluku objavit će sutra na konferenciji za medije u 9.30 sati.

Pregovori oko mogućnosti da ga HDZ podrži na izborima trajali su duže vrijeme, ali očito su pukli i sada je, potvrđeno je Jutarnjem listu, jasno da nastavlja s poslom u Fondu za obnovu.

Sugovornici iz vrha stranke govorili su nam tijekom dana kako Vanđelić u utrku želi ući slobodnih ruku, odnosno da sam bira svoje buduće suradnike, da ima utjecaj i na sastavljanje liste, ali i da ima presudan glas kada je u pitanju postizborno koaliranje koje nikako ne bi trebalo ići u smjeru dogovora s Milanom Bandićem.

Vrh stranke, rekli su nam sugovornici, nije bio baš sklon da mu popusti u svemu što zahtijeva, ali svi s kojima smo razgovarali ograđivali su se od detalja ponude koja je bila na stolu, jer su pregovore vodili osobno premijer i Vanđelić u četiri oka.

No, u stranci službeno negiraju da je bilo uvjetovanja.

„Ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina. Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije. HDZ ide na izbore u Zagrebu s namjerom da pobijedi, kao što je i pobijedio u sve četiri zagrebačke izborne jedinice na parlamentarnim izborima”, poručuju službeno iz stranke te najavljuju da će HDZ na vrijeme predstaviti svog kandidata i tim za Zagreb.

A Vanđelić, kažu izvori bliski njemu, htio je potpuno novu politiku, kao što je i sam rekao nedavno za Jutarnji list da je „bitno radi li se novo i bitno bolje sutra ili se nastavlja po starom, a samo su nova lica”, a pitao se može li mu zagrebački HDZ to omogućiti kada postoji opasnost da popriličan broj članova potajno podržava Bandića.

- On je privremeni ravnatelj Fonda, fokusiran je na obnovu, a HDZ će odlučiti o svom kandidatu na razini gradskog odbora kada odlučimo o svim kandidatima za lokalne izbore, a to će biti u sljedećim tjednima – rekao je danas Plenković.

Tagovi: Damir Vanđelić, HDZ, Milan Bandić, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE