GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vatavuk podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice

Vatavuk podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 17:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Obnašatelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Zoran Vatavuk podnio je ostavku nakon mjesec dana obavljanja te dužnosti, istaknuvši da je to napravio kako bi ministru zdravstva Viliju Berošu pomogao u njegovim dvojbama oko smjene bivše pročelnice Dijane Zadravec.

“Poslije kraćeg razgovora s ministrom shvatio sam da ministar dvoji oko utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju, da sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice (...). Da pomognem ministru u njegovoj rezerviranosti i dilemama kome pokloniti povjerenje, odlučio sam odstupiti s ove, ionako, privremene dužnosti”, kazao je Vatavuk na konferenciji za medije.

Vatavuk je u petak dao ostavku na privremenu dužnost obnašatelja dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice. Za v.d. ravnatelja imenovan je prije nešto više od mjesec dana.

Istaknuo je da je ponudu Upravnog vijeća da postane v.d. ravnatelj prihvatio “nevoljko, ali odgovorno”, da smiri stanje i riješi sukobe koji su, po njegovoj ocjeni, opasno kulminirali do granica ugrožavanja redovitog rada i prijetnje uskraćivanja medicinskih usluga pacijentima.

Osvrćući se na svoju odluku o smjeni pročelnice Zavoda za radiologiju Dijane Zadravec, poručio je da ona bila motivirana višegodišnjim neuspješnim upravljanjem tim zavodom, prekomjernim brojem odlazaka radiologa iz te bolnice i izostanka normalne komunikacije sa suradnicima.

Istaknuo je da je od Zadravec cijelo vrijeme tražio jest optužbe koje je iznosila o mogućem kriminalu u Vinogradskoj bolnici, zajedno sa svim dokazima za koje tvrdi da ih ima, preda na postupanje onim državnim tijelima koja su zadužena za istrage i utvrđivanje činjenica, kao i da se suzdrži od istupa u javnosti, što ona, ističe, nije učinila.

“Izrekao sam joj mjeru upozorenja s mogućim posljedicama za njen ugovor o radu. Otišla je na bolovanje, ali je to svejedno nije sprečavalo da i dalje nastupa u medijima, da ponavlja već puno puta prožvakanu priču o kriminalu, ali dokaze ne vidi ni hrvatska javnost, a koliko vidim, ni policija ni DORH”, ustvrdio je Vatavuk.

Zapitao se i zar stvarno netko misli da su svi u bolnici ostali, osim Zadravec, zaštitnici kriminala i kriminalaca.

“Pa nije vrag da je samo Dijani Zadravec stalo do istine. Tri su inspekcije više od tri tjedna propitivale poslovanje naše bolnice u proteklom razdoblju. Imali su uvid u svaki dokument, mogli su razgovarati sa svakim od zaposlenika, posebno onima zaduženima za pojedine poslovne procese”, kazao je da Zadravec.

Dodao je da ona, kao “veliki borac za pravdu”, nijednoj od inspekcija nije ponudila nijedan dokument, ali se zato iz dana u dan pojavljivala u medijima.

“Optuživala je kolegice i kolege za dodatni rad u privatnim klinikama, ali je zaboravila da je i sama pisala tadašnjem v.d. ravnatelja molbu da joj odobri rad u privatnoj klinici”, kazao je Vatavuk.

Izrazio je želju da netko drugi nastavi s očuvanjem mira u bolnici i stvaranjem uvjeta za normalan rad zaposlenika te najavio kako će u sljedećih nekoliko dana obavljati samo tehničke dužnosti.

Tagovi: Zoran Vatavuk, Vili Beroš, KBC Sestre Milosrdnice, Dijana Zadravec,
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE