GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vatavuk podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice

Vatavuk podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 17:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Obnašatelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Zoran Vatavuk podnio je ostavku nakon mjesec dana obavljanja te dužnosti, istaknuvši da je to napravio kako bi ministru zdravstva Viliju Berošu pomogao u njegovim dvojbama oko smjene bivše pročelnice Dijane Zadravec.

“Poslije kraćeg razgovora s ministrom shvatio sam da ministar dvoji oko utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju, da sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice (...). Da pomognem ministru u njegovoj rezerviranosti i dilemama kome pokloniti povjerenje, odlučio sam odstupiti s ove, ionako, privremene dužnosti”, kazao je Vatavuk na konferenciji za medije.

Vatavuk je u petak dao ostavku na privremenu dužnost obnašatelja dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice. Za v.d. ravnatelja imenovan je prije nešto više od mjesec dana.

Istaknuo je da je ponudu Upravnog vijeća da postane v.d. ravnatelj prihvatio “nevoljko, ali odgovorno”, da smiri stanje i riješi sukobe koji su, po njegovoj ocjeni, opasno kulminirali do granica ugrožavanja redovitog rada i prijetnje uskraćivanja medicinskih usluga pacijentima.

Osvrćući se na svoju odluku o smjeni pročelnice Zavoda za radiologiju Dijane Zadravec, poručio je da ona bila motivirana višegodišnjim neuspješnim upravljanjem tim zavodom, prekomjernim brojem odlazaka radiologa iz te bolnice i izostanka normalne komunikacije sa suradnicima.

Istaknuo je da je od Zadravec cijelo vrijeme tražio jest optužbe koje je iznosila o mogućem kriminalu u Vinogradskoj bolnici, zajedno sa svim dokazima za koje tvrdi da ih ima, preda na postupanje onim državnim tijelima koja su zadužena za istrage i utvrđivanje činjenica, kao i da se suzdrži od istupa u javnosti, što ona, ističe, nije učinila.

“Izrekao sam joj mjeru upozorenja s mogućim posljedicama za njen ugovor o radu. Otišla je na bolovanje, ali je to svejedno nije sprečavalo da i dalje nastupa u medijima, da ponavlja već puno puta prožvakanu priču o kriminalu, ali dokaze ne vidi ni hrvatska javnost, a koliko vidim, ni policija ni DORH”, ustvrdio je Vatavuk.

Zapitao se i zar stvarno netko misli da su svi u bolnici ostali, osim Zadravec, zaštitnici kriminala i kriminalaca.

“Pa nije vrag da je samo Dijani Zadravec stalo do istine. Tri su inspekcije više od tri tjedna propitivale poslovanje naše bolnice u proteklom razdoblju. Imali su uvid u svaki dokument, mogli su razgovarati sa svakim od zaposlenika, posebno onima zaduženima za pojedine poslovne procese”, kazao je da Zadravec.

Dodao je da ona, kao “veliki borac za pravdu”, nijednoj od inspekcija nije ponudila nijedan dokument, ali se zato iz dana u dan pojavljivala u medijima.

“Optuživala je kolegice i kolege za dodatni rad u privatnim klinikama, ali je zaboravila da je i sama pisala tadašnjem v.d. ravnatelja molbu da joj odobri rad u privatnoj klinici”, kazao je Vatavuk.

Izrazio je želju da netko drugi nastavi s očuvanjem mira u bolnici i stvaranjem uvjeta za normalan rad zaposlenika te najavio kako će u sljedećih nekoliko dana obavljati samo tehničke dužnosti.

Tagovi: Zoran Vatavuk, Vili Beroš, KBC Sestre Milosrdnice, Dijana Zadravec,
PROČITAJ I OVO
Plenković u Slavonskom Brodu: Učinit ćemo što god treba da pomognemo unesrećenima
PREMIJER
Plenković u Slavonskom Brodu: Učinit ćemo što god treba da pomognemo unesrećenima
SLAVONSKI BROD - Premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutranjih poslova Davor Božinović stigli su u bolnicu u Slavonskom Brodu u kojoj su hospitalizirani putnici koji su stradali u jutrošnjem izlijetanju autobusa na autocesti A3.
Beroš: U bolnici u Slavonskom Brodu formiran info centar 035 201 111
INFO CENTAR
Beroš: U bolnici u Slavonskom Brodu formiran info centar 035 201 111
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u nedjelju kako je, s obzirom na povećan broj poziva zbog teške prometne nesreće, u slavonsko-brodskoj bolnici formiran info centar 035 201 111 na kojem se objedinjuju informacije svih relevantnih službi za obitelji stradalih i ozlijeđenih.
Putin: Ruska flota sposobna otkriti i uništiti bilo koju metu
RUSIJA
Putin: Ruska flota sposobna otkriti i uništiti bilo koju metu
SANKT PETERBURG - Ruski predsjednik Vladimir Putin u nedjelju je na velikoj pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu kazao da je ruska flota sposobna otkriti i uništiti "bilo koju metu".
Vozač autobusa priznao da je zaspao za upravljačem
PRIZNANJE
Vozač autobusa priznao da je zaspao za upravljačem
SLAVONSKI BROD - Vozač autobusa je zatečen na mjestu događaja, u međuvremenu je uhićen. Obavljen je očevid, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka.
HZJZ: Utrošeno preko tri milijuna doza bez prijavljenih nuspojava sa smrtnim ishodom
CJEPIVO
HZJZ: Utrošeno preko tri milijuna doza bez prijavljenih nuspojava sa smrtnim ishodom
ZAGREB - Više od tri milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa dosad je utrošeno u Hrvatskoj, bez ijedne prijave sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđeno da je povezana s cijepljenjem, priopćio je u nedjelju Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE