GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veleposlanik SAD-a u Beogradu ne vidi mnogo manipulacija na izborima u Srbiji

Veleposlanik SAD-a u Beogradu ne vidi mnogo manipulacija na izborima u Srbiji
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2023 / 06:50
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Christopher Hill, veleposlanikr Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, videoporukom je poručio da nema demokratije bez izbora i da su izbori suština demokratskog procesa.

Rekao je i da američka vlada očekuje nastavak saradnje s Vladom Srbije u pitanjima od zajedničkog interesa.

"To naravno uključuje regionalna pitanja, ali i želju Srbije da u potpunosti postane dio porodice zapadnih naroda", poručio je američki diplomat preko platforme X.

Kazao je da Srbija mora postići mnoge stvari da bi bila spremna za taj put, a jedna od njih je i vladavina prava. Hill je također rekao da su izbori "stres test" za demokratiju i to vrijedi za svaku zemlju.‚

Međunarodni promatrači i Organizacija za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) pronašli su nedostatke na nedavnim izborima održanim u Srbiji, rekao je u videu objavljenom u ime SAD-a.
Istakao je kako je važno da Srbija sarađuje s OSCE-om i stranim promatračima kako bi se problemi s izborima riješili. Hill je rekao da izbori mogu dovesti do podjele društva, ali da bez izbora nema demokratije.

Dodao je da u svakoj zemlji postoji problem da nisu svi zadovoljni rezultatima izbora, pa se pokušava postaviti pitanje izbornog procesa.

Hill je rekao da bi se Srbija tim problemima trebala baviti kroz institucije u nadi da će zemlja zbog toga ojačati.

Poželio je građanima Srbije puno sreće u prevladavanju problema oko izbora i dodao da će nakon toga svi moći uživati u praznicima sa svojim porodicama.

Dio europarlamentaraca poziva na istragu izbornih nepravilnosti u Srbiji: Izuzetno smo zabrinuti
Podsjećamo, EU, ali i brojni evropski zastupnici i dužnosnici kritikovali su organizaciju izbora, ističući moguću kupovinu glasova vladajuće stranke SNS, koju de facto vodi aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tagovi: HILL, VUČIĆ, SNS, SRBIJA, IZBORI
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE