GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veselica: Plenković mi je bio prijatelj u najtežim godinama, što se ne može reći za Milanovićeva oca

Veselica: Plenković mi je bio prijatelj u najtežim godinama, što se ne može reći za Milanovićeva oca
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 19:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vladislav Veselica, član Uprave Janafa, odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću koji ga je spomenuo tijekom ranijeg današnjeg istupa.

Milanović je, između ostalog, ustvrdio da je Dragan Kovačević na čelu Janafa ostao i zahvaljujući svojem prijateljstvu s Vladislavom Veselicom, sinom Vladimira Veselice, kuma Milanovićeva pokojnog oca Stipe.

- Vezano uz posljednji istup predsjednika Milanovića u kojem se dotakao i pokojne braće Veselica, moga oca i strica, želim naglasiti kako je Andrej Plenković bio moj prijatelj i u najtežim godinama, iza sloma Hrvatskog proljeća kada su Marko i Vladimir Veselica od strane Tita proglašeni državnim neprijateljima broj 1 i 2", kaže Veselica i dodaje kako se to isto ne može reći i za Milanovićeva oca.

- Nažalost, isto se ne može reći i za Stipu Milanovića, vjenčanog kuma mog pokojnog oca Vladimira Veselice, koji je s mojom obitelji u razdoblju od 1972. do 1990. prekinuo svaki kontakt. Također, želim skrenuti pažnju kako je moj odnos s Draganom Kovačevićem bio isključivo profesionalan i formalan, a ne prijateljski ili interesno povezan, kako to insinuira Milanović”, kaže Veselica.

Milanović je danas spomenuo i kako su Vladislav Veselica i Andrej Plenković išli zajedno u razred.

- Koliko se Plenković družio s nećacima robijaša, to ostaje da se utvrdi, ali to je dokaz da Plenković ipak nije radio za KOS, nego za hrvatsku stvar", rekao je Milanović napominjući da je Veselica nećak Marka Veselice.

- Ono što se zna je da je Veselica blizak s Kovačevićem, on ga je kao rođenog brata vukao za sobom od Hagene, kasnije je radio u jednoj banci koja je u međuvremenu propala, a onda dolazi na visoko mjesto u Janafu, to nisam ni znao dok sam bio premijer, dakle to je prijateljski odnos, ustvrdio je Milanović.

- Dolaskom Plenkovića na čelo Vlade, Veselica avansira na mjesto člana Uprave Janafa. U Upravi nema puno ljudi, to su Kovačević, Veselica i nećak Ankice Tuđman... Ispričavam se na dijeljenju lekcija, ali to su sve činjenice koje golicaju barem malo novinarsku maštu, rekao je Milanović ponavljajući da on s Janafom nema nikakve veze.

Tagovi: Vladislav Veselica, Dragan Kovačević, Andrej Plenković, Zoran Milanović, Stipe Milanović, Marko Veselica, Vladimir Veselica
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE