GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Viktor Gotovac izbačen iz SDP-a

Viktor Gotovac izbačen iz SDP-a
ISKLJUČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2022 / 23:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjedništvo SDP-a u utorak je, kako neslužbeno doznajemo, iz stranke isključilo predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca, čija je organizacija u petak donijela odluku o raskidu sporazuma s platformom Možemo! u Zagrebu.

Nakon više od tri sata rasprave, u kojoj su najprije saslušali i ispitivali Gotovca, a potom raspravljali bez njega, članovi Predsjedništva su velikom većinom glasali za njegovo izbacivanje iz SDP-a, dok je protiv bila Sabina Glasovac. Izglasana je i dvogodišnja suspenzija Davora Terzića, izvršnog tajnika za središnju Hrvatsku.

Predsjedništvo stranke odlučilo je tako nakon što je zagrebačka organizacija SDP-a na čelu s Gotovcem,u petak, 9. rujna, odlučila raskinuti sporazum o suradnji s Možemo! Zbog, kako tvrde, nezadovoljstva modalitetom suradnje, nedostatkom sastanaka, komunikacije i koordinacije te sveobuhvatnim tretmanom koji su imali kao junior partner u Gradu Zagrebu.

Odluka zagrebačkog ogranka SDP-a iznenadila je centralu stranke na Iblerovu trgu, ali i čelnika Možemo! i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koji je izjavio da neće pristati ni na kakve ucjene i da je tu cijenu spreman platiti i novim izborima.

Odluka zagrebačkog SDP-a naišla je na neodobravanje i u vrhu stranke, a potpredsjednica Biljana Borzan jučer je izjavila da su 'čvrsto opredijeljeni za građenje mostova, a ne rušenje, sa sebi bliskim strankama'.

Okupljanje lijevo-liberalne koalicije za iduće parlamentarne izbore cilj je predsjednika SDP-a Peđe Grbina, koji je prije desetak mjeseci forsirao izbor Gotovca na čelo zagrebačkog SDP-a. Tako se i on protivi razvrgavanju koalicije u Zagrebu, izjavivši kako će se s Možemo! pregovarati o novom obliku suradnje.

Da SDP i Možemo! prilično teško surađuju pokazuju slučajevi Rijeka i Pule, gdje su njihovi savezi raskinuti.

Viktor Gotovac je, vezano za prekid suradnje s Možemo! ranije pozvao sve članove SDP-a koji su na čelu radnih tijela u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, da podnesu ostavke, što su učinili Renato Petek i Dina Vasić dok se na taj poziv oglušila Davorka Moslavac Forjan koja je, uz Joška Klisovića, jučer glasala za Tomaševićev prijedlog o zaduženju Zagrebačkog holdinga za 240 milijuna eura.

Ni Klisović se nije odazvao Gotovčevu pozivu da podese ostavku na dužnost predsjednika Skupštine.

Gotovca na čelu zagrebačkog SDP-a u prijelaznom razdoblju, kao vršitelj dužnosti do novih izbora, trebao bi zamijeniti Branko Kolarić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Gotovac će 'izletjeti' i iz zagrebačke Gradske skupštine, a na njegovo mjesto dolazi Ivan Račan čiji je to izvorni mandat.

Tagovi: Viktor Gotovac, Možemo!, Biljana Borzan, Mate Rimac, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE